12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCurățenie de iarnă în parcuri şi grădini

Curățenie de iarnă în parcuri şi grădini

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova se ocupă în această perioadă și de curățenia de iarnă. Zonele verzi care aparțin domeniului public al orașului au fost împărțite pe sectoare și au fost luate în primire de echipe de muncitori.
În aceste zile, angajații RAADPFL au luat în vizor grădinile blocurilor, de unde au ridicat frunzele și ierburile uscate. „Se poate spune că este vorba de o curățenie de iarnă, dar nu este prima oară când facem acest lucru. Suntem împărțiți pe cartiere și curățăm spațiile verzi. Luăm toată mizeria de prin grădini, dar nu vă imaginați ce găsim pe aici, câte lucruri aruncă oamenii pe geam. Strângem toate frunzele uscate, ierburile și ce mai e prin grădinile blocurilor. S-a făcut curat și prin alte cartiere, prin Rovine, prin Brazdă, acum am ajuns în 1 Mai“, a explicat un angajat al RAADPFL. Miercuri, se lucra în grădinile blocurilor de pe strada Popoveni, vegetația uscată fiind strânsă în grămezi și urcată în remorca unui tractor.


Și în Parcul Tineretului din Bănie era miercuri agitație. Vreo zece muncitori de la RAADPFL mărșăluiau printre copaci și curățau zona de la intrarea dinspre restaurantul Stejarul. Unii tăiau buruienile uscate și crengile crescute anapoda, iar alții le adunau și le strângeau în grămezi la marginea aleii. „Toaletăm copacii, defrișăm, facem curățenie prin parc. Am încărcat trei tractoare de azi-dimineață. Și mai este de muncă“, a spus unul dintre muncitori.
Oficialii RAADPFL Craiova susțin că astfel de lucrări sunt normale chiar și în această perioadă și că se poate face fără probleme fasonarea arborilor sau se pot executa tăieri de regenerare sau de curățenie. „Avem echipe de permanență care vor lucra chiar și în zilele libere, pe 1 și 2 ianuarie. Dacă lași lucrurile așa se strânge multă mizerie. Astfel de lucrări de curățare a spațiilor verzi sunt programate atâta timp cât vremea ne va permite. Dacă nu ninge, vom proceda la fel și în ianuarie și februarie“, au mai spus aceștia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS