16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsociația de proprietari l-a adus pe Moș Crăciun

Asociația de proprietari l-a adus pe Moș Crăciun

Copiii din Asociația de proprietari 24 Brazda lui Novac, în jurul bradului (FOTO: Claudiu Tudor)
Copiii din Asociația de proprietari 24 Brazda lui Novac, în jurul bradului (FOTO: Claudiu Tudor)

O asociație de proprietari din cartierul craiovean Brazda lui Novac a ales un mod inedit de a-l întâmpina pe Moș Crăciun. Reprezentanții proprietarilor au hotărât să împodobească un brad la locul de joacă, situat în vecinătatea blocurilor, iar copiii locatarilor să-și primească darurile de la însuși Moș Crăciun, bineînțeles după ce vor prezenta și un mic spectacol. Decizia este fără precedent în Craiova și le-a venit proprietarilor după ce au văzut că administrația locală îi ocolește în fiecare an și nu împodobește zona cu luminițe și ornamente specifice Sărbătorilor de Iarnă.
Este vorba de Asociația de proprietari nr. 24 Brazda lui Novac, iar reprezentanții locatarilor împreună cu părinții copiilor din condominiile asociației se pregăteau vineri să-l întâmpine pe Moș Crăciun în curtea interioară a blocurilor, unde acesta urma să vină ca să ofere micuților daruri lângă bradului împodobit. „Ideea a fost a membrilor asociației de proprietari. Ne-am gândit că vin Sărbătorile de Iarnă și cât mai mulți copii să fie bucuroși, să-l vadă pe Moș Crăciun. Prin urmare, în jurul bradului, copiii și părinții îl așteaptă pe Moș, ca să-și primească cadourile și să se bucure cu toții. Copiii vor cânta colinde și vor spune poezii, pentru Moș am pregătit un pahar cu lapte și biscuiți, iar pentru renul lui Moș Crăciun, morcovi. Administrația locală nu ne-a sprijinit și în fiecare an ne-a ocolit“, a spus Alina Ungureanu, administratorul asociației.
Bucuria a fost atât de partea micuților, care cu emoție și nerăbdare îl așteaptau pe Moș Crăciun, dar și de partea părinților, care prin intermediul odraslelor lor au redevenit pentru câteva clipe copii. „Este plăcut și pentru cei mici, și pentru noi, ca părinți. Este un eveniment inedit aici, la noi în cartier. Toți ne-am dat aici întâlnire cu Moș Crăciun, iar cei mici vor primi darurile“, a declarat Valentina Bărăgan.
În așteptarea clipei magice când Moșul avea să-și facă apariția, erau emoționați până și bunicii. „Este o ideea foarte bună. Este prima dată când se întâmplă așa ceva aici și cred că suntem singura asociație din oraș care pregătește un astfel de moment. Micuții din asociație se întâlnesc cu Moș Crăciun, iar acesta își va deșerta sacul cu daruri și bunătăți chiar în fața lor“, a spus Traian Ilinca, bunicul lui Erik, un micuț care îl aștepta cu nerăbdare pe Moș Crăciun.
Prin urmare, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, luminițele din brad s-au aprins, iar Moș Crăciun i-a încântat și bucurat cu daruri, de la mic la mare, pe cei din Asociația 24 Brazda lui Novac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS