12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident cu doi morţi şi 14 răniţi în Mehedinţi

Accident cu doi morţi şi 14 răniţi în Mehedinţi

Doi oameni au murit, iar alţi 14 au fost răniţi, în urma unui grav accident de circulaţie care a avut loc, vineri dimineaţă, pe DN6, pe raza localităţii mehedinţene Butoieşti. Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie pentru a putea face faţă numărului mare de victime.

Potrivit reprezentan-ților Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinți, accidentul s-a produs după ce șoferul unui microbuz în care se aflau opt persoane şi care circula dinspre Craiova spre Drobeta Turnu Severin a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal alt microbuz. Autovehiculul care circula regulamentar din sens opus venea din Italia şi transporta nouă oameni care se întorceau acasă, pentru a-şi petrece Sărbătorile. În urma impactului extrem de violent, şoferul care adormise la volan şi o femeie din celălalt microbuz au murit pe loc. Bărbatul avea 42 de ani şi era din Argeş, iar femeia locuia în Filiaşi, avea 55 de ani şi doi copii, amândoi profesori. „Sora mea e moartă, iar nepoata e la spital, la Filiaşi. Veneau acasă de la muncă, din Italia. Au plecat pentru că aici nu puteau să se descurce cu banii. Am vorbit ultima dată când a plecat de acolo, se bucura că vine de Sărbători acasă. Mai avea câţiva kilometri până ajungea“, a spus fratele femeii care a decedat.
„Vinovat pentru producerea accidentului este şoferul microbuzului care circula dinspre Craiova şi care a decedat. În cauză s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi pentru vătămare corporală“, a declarat Robert Coman, şeful Biroului Rutier Drumuri Naţionale şi Europene.
Dintre cele 14 persoane rănite, patru primesc îngrijiri la Spitalul Judeţean de Urgenţa Drobeta Turnu Severin, iar alte zece au fost transportate iniţial la Spitalul din Filiaşi. „Au fost aduse la Filiaşi zece victime. După ce le-am acordat primele îngrijiri, opt dintre persoane au fost trimise la Craiova, iar două au fost deja externate pentru că analizele au ieşit bine. Este prima dată când un număr atât de mare de victime a ajuns la spitalul nostru în acelaşi timp. Au fost momente îngrozitoare, însă mobilizarea a fost exemplară din partea tuturor celor implicaţi“, a declarat Ioana Dumitru, medic în cadrul Spitalului din Filiaşi.
Trei dintre victimele duse la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova sunt în stare gravă. „Au fost aduse în Urgenţă opt victime. Trei dintre acestea sunt rănite grav, cu politraumatisme prin accident rutier. Toţi prezintă traumă cranio-cerebrală acută medie. De asemenea, au traumatisme toracice, de bazin sau ale membrelor inferioare. Ei au fost primiţi în aria de resuscitare, unde li s-au făcut investigaţii. În funcţie de rezultatul analizelor se va decide ce tratament vor primi. Deocamdată, nu s-a intervenit chirurgical pentru nici unul dintre pacienţi. Celelalte cinci victime se află în aria de traumatologie, au răni mai uşoare, sunt conştiente şi stabile hemodinamic şi respirator. Este vorba de doi copii şi trei adulţi. Şi lor li se fac investigaţii amănunţite“, a spus Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
Dintre cele 17 persoane aflate în ambele microbuze, doar una nu a fost rănită şi a refuzat internarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS