20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎmpreună putem dărui viaţă! - Zeci de persoane au donat bani pentru George Mită

Împreună putem dărui viaţă! – Zeci de persoane au donat bani pentru George Mită

 

Sub genericul „Viaţă pentru George“ s-a desfăşurat duminică seară, în Aula Buia a Facultăţii de Agronomie din Craiova, un concert caritabil. Toţii banii strânşi au fost donaţi tânărului în vârstă de 20 de ani, George Mită, care suferă de o boală extrem de gravă care îl împiedică să respire. El este dependent de un aparat de ventilat pentru care părinţii plătesc lunar chirie 2.400 de lei. Povestea acestui băiat aţi avut posibilitatea să o citiţi pe 9 decembrie în Gazeta de Sud, în articolul „Împreună putem dărui viaţă! George Mită are 20 de ani şi respiră cu ajutorul unui aparat“. După apariţia articolului, numeroşi oameni cu suflet au donat diverse sume de bani în contul acestei familii, alţii au răspuns invitaţiei de a participa la concertul caritabil. „A fost o seară emoţionantă. Peste 150 de persoane au fost prezente în sală, oameni care au vrut să transmită energia lor pozitivă pentru tânărul dependent de aparatul de oxigen. Alături de noi a fost fratele lui George şi tatăl său. Ne-am bucurat când au răspuns invitaţiei trupele The Wheels și Old School, dar şi corul de copii de la Centrul de Limbi Străine «May Lily», care a cântat colinde. Banii strânşi din bilete şi donaţii vor fi folosiţi integral pentru achiziţionarea sau închirierea aparatului ce-i asigură aerul lui George“, a spus Constantin Crăițoiu, director executiv al Asociaţiei ECCD şi prodecan la Facultatea de Ştiinţe Sociale.

„Este copleşitor să cum oameni pe care nu îi cunoşti donează pentru copilul tău bolnav“

Georgian Mită s-a născut cu o afecțiune genetică necruțătoare, denumită „amiotrofie spinală progresivă, tip 2, forma gravă“. Boala s-a agravat cu fiecare an, mușchii atrofiindu-se unul câte unul. Georgian nu a putut să meargă niciodată, dar cu toate acestea, prin sprijinul permanent al părinților și colegilor, a absolvit școala generală, excelând la limba engleză și informatică. În această toamnă a fost rândul mușchilor intercostali să nu mai răspundă și astfel Georgian și-a pierdut capacitatea de a mai respira singur. Din acel moment, a devenit dependent de un aparat de respirat. Problema este că familia nu-și permite achiziționarea unui astfel de aparat, nici măcar închirierea acestuia. „Vrem să mulţumim din suflet tuturor celor care au rămas impresionaţi de povestea noastră, de drama prin care trece copilul nostru şi au donat bani pentru aparatul de oxigen de care Georgian are nevoie. Imediat după apariţia articolului în Gazeta de Sud, am primit donaţii, o sumă importantă am primit-o de la colegii mei de la unitatea militară la care lucrez. Concertul de duminică seară a fost unul plin de emoţie. Este copleşitor să vezi cum oameni pe care nu îi cunoşti vin să doneze pentru copilul tău bolnav“, a spus Ionel Mită, tatăl lui George. Până în prezent, familia Mită a strâns 10.460 de lei şi 50 de euro.
Aparatul costă 12.000 de euro, iar chiria lunară este de 2.400 de lei.

Cum puteţi ajuta

Puteţi să ajutaţi la strângerea sumei necesare pentru achiziţionarea aparatului de oxigen donând orice sumă în contul deschis la Raiffeisen Bank pe numele Mită George Liviu: RO87RZBR0000060016944436. Cei care doresc să discute direct cu părinţii lui George au la dispoziţie numărul de telefon 0773.759.571 – Ionel Mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS