10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer condamnat pentru vătămare corporală din culpă

Șofer condamnat pentru vătămare corporală din culpă

Oamenii legii au stabilit că șoferul s-a urcat băut la volan și a pierdut controlul mașinii într-o curbă (Foto: Arhiva GdS)
Oamenii legii au stabilit că șoferul s-a urcat băut la volan și a pierdut controlul mașinii într-o curbă (Foto: Arhiva GdS)

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, vineri, să condamne la un an și șase luni de închisoare un bărbat de 57 de ani, din Segarcea, acuzat că s-a urcat băut la volan și a provocat un accident de circulație în urma căruia o femeie de 25 de ani și fetița sa de numai nouă luni au fost rănite grav. Accidentul s-a petrecut în octombrie, anul trecut, în comuna doljeană Cerăt, pe DJ 561F.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, Valentin Tînjală, care conducea un autoturism Daewoo Cielo în comuna Cerăt, într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei de mers, a ieșit de pe drum şi a accidentat grav o femeie de 25 de ani și pe fetița sa de nouă luni, pe care o ținea în brațe. Victimele au fost transportate la spital, unde medicii au stabilit că femeia a suferit o fractură de bazin, iar copilul de nouă luni – multiple contuzii.
Ulterior, Tînjală a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la Spitalul din Segarcea, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Oamenii legii au mai explicat atunci că au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar bărbatul de 57 de ani a fost arestat preventiv pe 27 octombrie, printr-o hotărâre a Judecătoriei Segarcea.
Inculpatul a fost trimis în judecată în decembrie 2015, iar în februarie, după ce și-a recunoscut faptele, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu executare. Sentința a fost dată de Judecătoria Segarcea, instanță care a mai dispus ca inculpatul să fie eliberat din arest, iar victimele accidentului să primească de la societatea de asigurări suma de 33.000 de lei (13.000 de lei daune materiale şi 20.000 de lei daune morale). A urmat apelul, iar vineri, pe 16 decembrie, Curtea de Apel Craiova a respins acțiunea inculpatului, astfel că acesta a rămas cu pedeapsa stabilită în februarie de Judecătoria Segarcea. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.
Potrivit polițiștilor doljeni, în cursul zilei de vineri, Valentin Tînjală a fost ridicat și dus la Penitenciarul Craiova în baza mandatului de executare a pedepsei emis de instanța de judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS