10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean condamnat cu suspendare pentru mituirea unui polițist

Doljean condamnat cu suspendare pentru mituirea unui polițist

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât săptămâna trecută să condamne la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare un bărbat din Calafat, acuzat că a încercat să mituiască cu 2.000 de lei un agent de la Secția 3 Poliție Craiova. În schimbul șpăgii, polițistul ar fi trebuit să nu confiște marfa transportată ilegal cu autoutilitara bărbatului din Calafat.
În urma anchetei făcute de procurorii doljeni s-a stabilit că, în seara zilei de 30 august, un echipaj de la Secția 3 a oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, care circula pe strada Caracal din Craiova. La volan se afla un bărbat, de 33 de ani, din Poiana Mare, iar în momentul în care polițiștii i-au cerut actele, proprietarul mașinii, Stelian Smădoi, de 54 de ani, din Calafat, care se afla lângă șofer, le-a dat oamenilor legii un plic în care erau mai multe documente, dar și câteva bancnote de 100 de lei. Când au văzut banii, polițiștii i-au dat bărbatului plicul înapoi și i-au explicat ce acte trebuie să prezinte. Mai departe, șoferul a fost amendat pentru că nu avea o poliță RCA pentru autoutilitară, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea numerelor de înmatriculare. Ulterior, oamenii legii au aflat că, de fapt, proprietarul mașinii nu avea documente pentru marfa transportată, motiv pentru care acesta a încercat să-l mituiască pe unul dintre polițiști.
Astfel, pe 1 septembrie, când ar fi trebuit să vină cu documentele pentru marfa transportată, Smădoi a venit cu o șpagă de 2.000 de lei și a fost prins în flagrant când încerca să-l mituiască pe agentul Valentin Pîrvuleţu din cadrul Secției 3. „A doua zi, ofiţerii SJA Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a lui S.S., în timp ce oferea suma de 2.000 de lei unuia dintre cei doi polițiști pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu-i confisca marfa transportată“, au reținut anchetatorii doljeni. Bărbatul a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii septembrie, iar ieri, pe 14 decembrie, a și fost condamnat la Tribunalul Dolj. Bărbatul a primit o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, plus 60 de zile de muncă în folosul comunității. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS