5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Tudor Gheorghe lansează mâine cartea "Vă dau un an din viața mea"

Craiova: Tudor Gheorghe lansează mâine cartea „Vă dau un an din viața mea”

Craiovenii sunt invitaţi marţi, ora 18.00, la Magazinul „Diverta” din Mercur Center,  la lansarea cărții „Vă dau un an din viața mea”, a artistului Tudor Gheorghe. Evenimentul se va face chiar în prezenţa trubadurului și va fi urmat de o sesiune de autografe.

Publicată la editura “Scrisul românesc”, cartea este un jurnal literar, “…este o literatură povestită, dezvăluind un trecut declanșat de un fapt prezent, prezent la rândul lui de amintirile trecute, este un spațiu alert, întrerupt de respirații profunde…, este râul cu meandrele lui, este un concert în scris.” – consideră unul dintre criticii de suflet ai maestrului, Adrian Tudor – fiul.

Despre debutul său ca scriitor, Tudor Gheorghe a declarat: „M-a inspirat un turneu pe care l-am făcut cu «Lecţia», cu care am bătut toate oraşele mici. La Babadag nu mai cântase nimeni de 20 de ani! M-au emoţionat lucrurile astea, aşa că le-am trecut într-un jurnal care se intitulează «Vă dau un an din viaţa mea»”.

Prefața volumului este semnată de Academicianul D.R. Popescu, cel care consideră că artistul Tudor Gheorghe….“olteanul de la Podari e un magician! Îţi arată, în apusul soarelui, tristeţea zilei, în drum spre noapte, şi după cântatul cocoşilor, zbuciumul beznei de a deveni zi!…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS