22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Două craiovence, prinse după ce au furat bani dintr-o locuinţă

Vâlcea: Două craiovence, prinse după ce au furat bani dintr-o locuinţă

Două  femei din municipiul Craiova cu vârstele de 46 de ani, respectiv 27 de ani, bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat comisă în data de 13 decembrie,  pe raza localităţii Drăgoeşti (Vâlcea), au fost prinse de poliţiştii vâlceni..

În urma cercetărilor, s-a stabilit că persoanele bănuite de comiterea infracţiunii folosind pretextul că doresc să cumpere diferite produse alimentare şi profitând de neatenţia proprietarilor unei locuinţe din comuna Drăgoeşti ar fi sustras 1000 de lei.

În cauză,  se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Pentru prevenirea furturilor de acest gen, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea vă recomandă:

Evitaţi persoanele care vin la uşa dumneavoastră, sub pretextul că doresc să vândă  sau să cumpere diferite produse! Nu puţine au fost cazurile când, profitând de naivitatea unor persoane, diverşi „vânzători” de diferite bunuri au acţionat într-un moment de neatenţie al locatarului! (ex: până una dintre persoane îi prezenta victimei ceva produse, cealaltă „avea nevoie” de toaletă, şi profita pentru a sustrage diverse bunuri).

Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi! Vi se pare întâmplător faptul că se comit multe spargeri în locuinţe în care hoţii găsesc sume destul de frumoase de bani?? Nu este deloc aşa! Ei acţionează „la pont”, adică ştiu dinainte că în unele locuinţe există bani: dintr-un împrumut tocmai contractat, din vânzarea unor bunuri, depozite la domiciliu e.t.c. Aşadar, nu discutaţi despre planurile dumneavoastră financiare, nu ştiţi niciodată unde va ajunge respectiva informaţie! Atenţie şi la prietenii copiilor dumneavoastră care vă frecventează locuinţa!

Dacă, din diferite motive, aţi primit în casă persoane necunoscute, nu le daţi  posibilitatea să afle unde păstraţi banii sau alte valori şi nu le lăsaţi fără supraveghere în niciun moment !

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS