13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru Gigioc și Cimpoeru

Arest prelungit pentru Gigioc și Cimpoeru

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut și obținut, ieri, prelungirea cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare emise pe 18 noiembrie de Tribunalul Dolj pe numele lui Vadik Gigi Zavera, zis Gigioc, și Ioneluș Cimpoeru.
Aceștia din urmă, dar și Alexandru Băloiu, Florinel Barbu, Sorin Flutur, Cantemir Mitre, Cristian Vlăescu, Ion Ilie, Gigel Roşianu și Irinel Coandă sunt cercetați într-un dosar privind comiterea unor infracțiuni cu violență, de la tentativă de omor și complicitate la tentativă de omor, până la constituirea unui grup infracţional, tulburarea ordinii şi liniştii publice și folosirea fără drept de obiecte periculoase. Procurorii doljeni au reținut că, în noaptea de 4 noiembrie, inculpații au provocat un scandal într-un bar de pe strada A.I. Cuza, în urma căruia Cristian Marian Vlădescu și Vadik Gigi Zavera au fost răniți. În noiembrie, atunci când au cerut arestarea preventivă a inculpaților, anchetatorii au precizat că faptele comise de inculpați „constituie o acţiune de represiune, un act de vendetă voit exemplificator pentru ceilalţi membri ai grupării, întrucât agresorii au ales un loc public pentru manifestarea lor violentă, în zona centrală a oraşului“.
Ulterior, pe 29 noiembrie, Gigi Zavera a formulat la Tribunalul Dolj o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, iar pe 7 decembrie, instanța i-a respins cererea. În aceeași zi, Tribunalul Dolj a respins o cerere asemănătoare formulată de Ioneluș Cimpoeru.
O zi mai târziu, pe 8 decembrie, procurorii doljeni au cerut prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele lui Gigi Zavera și Cimpoeru, iar ieri, Tribunalul Dolj a hotărât ca ambii inculpați să rămână în arestul IPJ Dolj. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS