10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalȘase răniți după ce un microbuz s-a răsturnat în comuna Voineasa

Șase răniți după ce un microbuz s-a răsturnat în comuna Voineasa

Șase persoane au fost rănite după ce un microbuz s-a răsturnat în comuna Voineasa, Olt (Foto: evz.ro)
Șase persoane au fost rănite după ce un microbuz s-a răsturnat în comuna Voineasa, Olt (Foto: evz.ro)

Șase persoane au fost rănite marți dimineață, după ce un microbuz de transport persoane s-a răsturnat pe raza comunei Voineasa, județul Olt. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş au anunțat, ieri, că au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de cătămare corporală din culpă.
Accidentul a avut loc în jurul orei 07.15, în satul Racovița, comuna Voineasa. Din primele cercetări ale procurorilor din Balș s-a stabilit că în accident a fost „implicat un microbuz marca Mercedes Benz de 16+1 locuri, în care se aflau 15 călători. Din cercetările preliminare a rezultat că pe un carosabil acoperit cu zăpadă şi gheaţă microbuzul a derapat şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, în urma impactului fiind accidentate șase persoane, care au fost transportate imediat cu ambulanţele la Spitalul Balş şi Spitalul Judeţean Slatina. Microbuzul efectua curse regulate pe traseul Voineasa-Balş“.
Anchetatorii au mai precizat că a fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de vătămarea corporală din culpă. Pentru că în accident a fost implicat un autovehicul care transporta un număr mare de persoane, pompierii din cadrul ISU Olt au activat planul roșu de intervenție, iar la fața locului au fost trimise patru ambulanțe, SMURD, patru echipaje ale Serviciului de Ambulanță și o autospecială pentru transport victime multiple.
Potrivit unor surse judiciare, firma care trebuia să se ocupe cu deszăpezirea drumului a fost sancționată de polițiști cu o amendă de 5.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS