10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGigioc și Cimpoeru rămân în arest

Gigioc și Cimpoeru rămân în arest

Foto: gandul.info
Foto: gandul.info

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, să respingă cererile de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar formulate de Vadik Gigi Zavera, zis Gigioc, și Ioneluș Cimpoeru. Aceștia din urmă, dar și Alexandru Băloiu, Florinel Barbu, Sorin Flutur, Cantemir Mitre și Cristian Vlăescu au fost arestați preventiv pe 18 noiembrie, într-un dosar privind comiterea unor infracțiuni cu violență, de la tentativă de omor și complicitate la tentativă de omor, până la constituirea unui grup infracţional, tulburarea ordinii şi liniştii publice și folosirea fără drept de obiecte periculoase. Anchetatorii au reținut că, în noaptea de 4 noiembrie, inculpații au provocat un scandal într-un bar de pe strada A.I. Cuza, în urma căruia Cristian Marian Vlădescu și Vadik Gigi Zavera au fost răniți, dar și că faptele comise de inculpați „constituie o acţiune de represiune, un act de vendetă voit exemplificator pentru ceilalţi membri ai grupării, întrucât agresorii au ales un loc public pentru manifestarea lor violentă, în zona centrală a oraşului“.
Ulterior, pe 22 noiembrie, Curtea de Apel Craiova a hotărât ca numai Gigi Zavera și Ioneluș Cimpoeru să rămână în arestul IPJ Dolj, iar ceilalți inculpați au fost plasați sub control judiciar. Mai trebuie spus că, pe 23 noiembrie, în același dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut arestarea preventivă a altor trei inculpați – Ion Ilie, Gigel Roşianu și Irinel Coandă. Instanța nu a fost de acord cu propunerea anchetatorilor și a dispus punerea sub control judiciar a celor trei inculpați.
Ulterior, pe 29 noiembrie, Gigi Zavera a formulat la Tribunalul Dolj o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, iar ieri instanța i-a respins cererea. Tot ieri, Tribunalul Dolj a respins o cerere asemănătoare formulată de Ionel Cimpoeru.
De asemenea, ieri, ace­eași instanță a respins o ce­rere formulată de Ion Ilie, care a solicitat Tribunalului Dolj să-i permită să părăsească țara.
Cele trei hotărâri ale Tribunalului Dolj nu sunt definitive și pot fi contestate la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS