21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn inginer din CEO, nominalizat pentru premiul „Tânărul profesionist în energie”

Un inginer din CEO, nominalizat pentru premiul „Tânărul profesionist în energie”

Ionuț Predoiu, şef Biroului Producţie, Topografie, Geologie, din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO), a fost nominalizat pentru premiul „Tânărul profesionist în energie”, la Gala Energynomics Awards.  Această categorie este deschisă tinerilor profesioniști din România – sub 35 de ani – cu până la 10 ani de experiență în industria energetică. Premiul Tânărul profesionist în energie este rezultatul unui parteneriat între energynomics.ro și CNR-CME VLER. A patra Gală a Energynomics Awards este programată astăzi, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti.

Inginer minier

Ionuț Predoiu a absolvit Universitatea din Petroșani – Facultatea de Mine, iar din 2006 lucrează în Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Diviza Minieră. În 2008 a obținut titlul de master, iar în 2012 a susținut teza de doctorat în cadrul aceleiași universități. Este autor și co-autor a 35 de articole publicate în reviste de specialitate naționale și internaționale, și coordonator pentru lucrări de licență și dizertație la Universitatea din Petroșani. Pe lângă îndeplinirea sarcinilor cotidiene de planificare și urmărire producție în carierele de lignit exploatate de Complexul Energetic Oltenia, Ionuț Predoiu a participat cu lucrări la Congresul Mondial Minier (Brazilia), la Conferința “Zilele Academiei de Științe Tehnice din România” şi la Forumul Minier Român. În acest an, Ionuț Predoiu a fost şef partener în procesul de depunere a unui alt proiect european, după reuşita din 2015 – obținerea unei finanțări prin proiectul european BEWEXMIN. A fost analizată propunerea şi urmează finanţarea pentru un proiect european privind Monitorizarea consumului orar de energie electrică prognozat şi realizat.

Performanţe la CEO

Ionuţ Predoiu susţine că România are nevoie de tineri bine pregătiţi în domeniul energiei şi că în momentul de faţă ţara noastră nu îşi permite să renunţe la cărbune, dând exemplu Germania şi Polonia, care investesc în domeniu. „După trei participări cu lucrare la Congresul Mondial Minier (Istanbul 2011, Montreal 2013, Rio de Janeiro 2016 unde a fost singurul din lume sub 35 ani cu trei prezențe consecutive la WMC),… după două premii ‘Cea mai bună lucrare realizată de tineri autori’ Sectiunea V -Foren 2014, Foren 2016, după trei participări succesive cu lucrare la Conferinţa Zilele Academiei de Ştiinţe Tehnice din România (2014 Sibiu, 2015 Galați, 2016 Tg-Mureș)”, adică per ansamblu după o activitate constantă, Moș Nicolae ”mi-a dăruit” cea de-a treia nominalizare succesivă în cadrul finalei Galei ‘Tânărul profesionist în energie –Energynomics”, a declarat Ionuț Predoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS