10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Brigada 2 Infanterie "Rovine" şi-a făcut autoevaluarea

Craiova: Brigada 2 Infanterie „Rovine” şi-a făcut autoevaluarea

Autoevaluarea activităţii desfășurate în anul 2016 de Brigada 2 Infanterie „Rovine” a avut loc astăzi,  7 decembrie, la comandamentul brigăzii din Craiova, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mihnea Motoc, şi a generalului Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General.

Generalul de brigadă Daniel Petrescu, comandantul unității, a prezentat o sinteză a activităților desfășurate în anul 2016, evidenţiind exerciţiile, precum și modul de îndeplinire al obiectivelor.

Un accent special a fost pus pe detalierea graficului de implementare a procesului de constituire a Brigăzii Multinaţionale  (MN BDE), structură NATO ce va fi constituită pe teritoriul României, prin transformarea Brigăzii 2 Infanterie, ca element principal de realizare a prezenţei aliate înaintate adaptate (Allied tailored Forward Presence – tFP) în regiunea de sud a flancului estic al Alianței.

„Operaționalizarea MN BDE va reprezenta, fără îndoială, una dintre marile provocări din următorii doi ani. Termenele de realizare a acestui proiect esențial sunt strânse, dar realiste și perfect realizabile. Contăm pe seriozitatea și priceperea dumneavoastră în derularea etapelor asumate, în care veți putea valorifica importanța experienței internaționale pe care ați acumulat-o până acum, în misiunile desfășurate pe trei continente, în șase teatre de operații. Cunoaștem problemele cu care vă confruntați și vă asigur că, împreună cu șeful SMG, generalul Nicolae Ciucă, cu întreaga echipă de conducere a ministerului, avem opțiuni pentru soluții eficiente și sincronizate cu eforturile dumneavoastră”, a declarat ministrul Motoc la finalul activității de evaluare.

De asemenea, au fost vizitate facilităţile stabilite în cazarma Brigăzii 2 Infanterie pentru instalarea comandamentului MN BDE, pentru primirea şi integrarea companiei de infanterie poloneză, dar şi spaţiile de cazare oferite de hotelul militar Craiova pentru militarii din statele aliate care vor încadra poziții în comandamentul brigăzii.

Brigada Multinaţională va fi constituită în cadrul dimensiunii terestre a tFP, sub comanda Comandamentului Diviziei Multinaţionale de la București, cu obiectivul consolidării posturii aliate de descurajare şi apărare pe flancul estic al NATO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS