10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFilmul crimelor de la Palilula

Filmul crimelor de la Palilula

Oamenii legii au stabilit că bărbatul de 28 de ani a tras în mai multe persoane cu un pistol modificat artizanal
Oamenii legii au stabilit că bărbatul de 28 de ani a tras în mai multe persoane cu un pistol modificat artizanal

Două persoane, tată și fiu, au fost împușcate mortal vineri seară, în localitatea doljeană Palilula, de un bărbat de 28 de ani, din Timișoara, care și-a pus capăt zilelor după ce a mai rănit alte două persoane.
În urma unei anchete coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj s-a stabilit că, vineri seară, Dragoș Furtună, de 28 de ani, din Timișoara, care se mutase de câteva luni la soția sa, a blocat cu mașina accesul pe o uliță. Doi bărbați – Fabian Trandafir, de 36 de ani, și Ion Stuparu, de 56 de ani, i-au reproșat tânărului că nu pot trece cu tractorul din cauza mașinii sale, după care între cei trei a izbucnit o altercație. După aceea, Dragoș Furtună a intrat în casă, a luat un pistol, după care a ieșit pe uliță și a tras către mai multe persoane. Ion Trandafir, de 59 de ani, tatăl lui Fabian Trandafir, a fost ucis pe loc. De asemenea, timișoreanul de 28 de ani a tras cu arma și în Fabian Trandafir, Ion Stuparu și Vasile Zidaru, de 48 de ani. Ulterior, tânărul de 28 de ani s-a împușcat în cap cu aceeași armă cu care trăsese în cei patru bărbați. La fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe, care au transportat la Spitalul de Urgență Craiova patru persoane rănite, printre care se afla și Dragoș Furtună. Vineri seară, acesta din urmă a decedat, la fel și Fabian Trandafir. La unitatea medicală au rămas internați Vasile Zidaru și Ion Stuparu, care au suferit plăgi împușcate la nivelul antebrațului, respectiv la obraz.
În urma cercetărilor s-a stabilit că Dragoș Furtună deținea ilegal arma cu care a tras, armă care fusese modificată artizanal pentru a putea trage cu bile metalice. De altfel, vineri seară, polițiștii doljeni au găsit în locuința bărbatului patru pistoale, toate modificate artizanal. În cursul zilei de sâmbătă, în aceeași locuință, oamenii legii au găsit alte pistoale, muniție și o pușcă cu aer comprimat.

„Nu știm prea multe despre criminalul ăsta“

Marius Cristian Tuță, primarul comunei Bucovăț, a povestit că totul a pornit de la o ceartă, dar și că nu știe prea multe despre Dragoș Furtună. „Agresorul a avut o altercaţie minoră cu cei doi bărbaţi, a ieşit pe drum şi a tras după mai multă lume. Bărbatul nu prea avea contact cu vecinii, el a fost plecat cu prietena sa în Germania, iar acum o lună bunica fetei a venit la primărie să le facă acte pe un teren. Cert este că nu știm prea multe despre criminalul ăsta. S-a căsătorit cu fata asta de la Palilula“, a spus edilul Cristian Tuță.
Acesta din urmă a mai adăugat că, având aceeași vârstă, a copilărit cu Fabian Trandafir, care îi era prieten bun. „Aveam aceeași vârstă, am copilărit cu Fabian. Mâine (luni – n.r.) va fi înmormântarea. Suntem șocați și oripilați de cele întâmplate“, a mai adăugat Cristian Tuță.
Procurorii doljeni au întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de omor calificat, tentativă de omor și încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, însă, cel mai probabil, pentru că autorul a murit, dosarul va fi clasat.
Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au audiat mai mulți martori ai incidentului, urmând să primească concluziile medicilor legiști în ceea ce-i privește pe cei doi bărbați decedați. De asemenea, toate armele ridicate de polițiști urmează să fie expertizate balistic, iar anchetatorii trebuie să stabilească proveniența acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS