15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPersoanele cu dizabilităţi protestează la Târgu Jiu

Persoanele cu dizabilităţi protestează la Târgu Jiu

Robert Gavrilescu, organizatorul protestului
Robert Gavrilescu, organizatorul protestului

Peste 50 de persoane cu dizabilităţi din judeţul Gorj vor protesta la Târgu Jiu, pe 3 decembrie, cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi. În Piaţa Prefecturii din municipiu sunt aşteptate şi persoane fără dizabilităţi, care să fie alături de cetăţenii cu handicap ce îşi vor cere drepturile. Protestul a fost aprobat de Primăria Târgu Jiu, și se va desfășura în intervalul orar 12.00-13.00.
„Am reuşit să obţinem, ca persoane fizice, aprobarea pentru a organiza, chiar de ziua noastră, acest protest, în centrul municipiului Târgu Jiu. Va avea loc în Piaţa Prefecturii, de la ora 12.00 la 13.00. Aşteptăm să ni se alăture şi persoane fără handicap. Tema protestului este reactualizarea Legii 448 şi anularea unora dintre articole, care încurcă. Primim bilete de tren, dar nu le putem folosi pentru că nu există rampe de acces şi peroane pentru cei în scaunul cu rotile. Ce să facem cu biletele? Cerem şi creşterea indemnizaţiei de 340 de lei pentru gradul I de handicap. Cine poate să trăiască din banii aceştia? Măcar să ni se ofere contravaloarea în bani a biletelor de tren. Nici autocarele nu au rampe pentru accesul persoanelor cu handicap“, a declarat Robert Gavrilescu, care este imobilizat în scaunul rulant.

Amendat pentru că nu a avut unde parca

Robert Gavrilescu a mai spus că, luni, în timp ce se afla la Primăria Târgu Jiu, să obţină aprobarea pentru miting, a fost amendat de Poliţia Locală pentru că a parcat maşina într-o zonă interzisă.
Gavrilescu susţine că locurile pentru persoanele cu handicap erau ocupate de alte maşini şi nu a avut unde să îşi lase autoturismul. „Ce să mai spun decât că am fost discriminat chiar când m-am dus să iau autorizaţia pentru miting?! M-am trezit cu amendă pe parbriz. Am sunat la poliţie şi i-am întrebat unde să parchez, că locurile pentru persoanele cu handicap erau ocupate! Atunci au anulat amenda şi mi-am dat un avertisment verbal. Nu ştiu dacă au verificat dacă cei care ocupau locurile de parcare pentru persoanele cu handicap erau persoane cu dizabilităţi. Și de asta ieşim în stradă. Vrem şi parcări, şi rampe de acces. Nu doar cu numele! Organizăm mitingul chiar de ziua noastră. De zece ani, cei de la CFR au lege care îi obligă să facă peroane pentru noi, înălţate. Ne dau bilete, dar cum urcăm în tren? Eu, persoană cu dizabilităţi, sunt amendat pentru că locul meu este ocupat şi nu am unde parca şi am pus maşina unde nu trebuie. Despre asta vorbim!“, a mai spus bărbatul.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS