11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjParc de iarnă, parcare supraetajată şi impozite mai mici pentru târgujieni

Parc de iarnă, parcare supraetajată şi impozite mai mici pentru târgujieni

Mariana Budulan, şefa Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu
Mariana Budulan, şefa Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu

Târgujienii vor plăti impozite mai mici pe imobile, începând de anul viitor. Consiliul local a aprobat un proiect de hotărâre prin care a fost redus substanţial nivelul impozitării, în special la agenţii economici. Scăderea este cu 10% la persoanele fizice şi cu aproape 40% la persoanele juridice. Mariana Budulan, directoarea Direcţiei Publice de Venituri din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că nivelul încasărilor va fi mai redus cu trei milioane de lei, ca urmare a reducerii impozitelor pe clădiri. „Pentru anul viitor, avem o reducere cu 10% la impozitul pe clădiri datorat de persoanele fizice, de la cota de 0,09%, la cota de 0,08%. Este minimul prevăzut de Codul Fiscal. La persoanele juridice avem la clădiri o scădere mare la impozit pentru 2017, de la 1,5%, cât este în 2016, la 1%. Este o scădere de 40%. Nu se putea pentru anul 2016. Nu am putut face modificări anul trecut. Prevederile care au dus la creşterea impozitelor pe clădiri, în special la persoanele juridice, pentru că aici a fost creşterea mai mare, au apărut în decembrie 2015. Era ilegală în timpul anului o modificare de impozite. Am făcut o analiză acum şi am avut în vedere o scădere de 40%. Este vorba de starea agenţilor economici şi alte lucruri. Bugetul local se va reduce cu trei milioane de lei. Dar, anul următor, vor fi reevaluate alte imobile şi se estimează creşteri pentru a acoperi minusul de trei milioane de lei“, a declarat Mariana Budulan, directoarea Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu.

Alte două hotărâri ale CL Târgu Jiu

Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre privind executarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivului de investiții „Parcare supraetajată Piața Centrală – Municipiul Târgu Jiu“. Potrivit conducerii primăriei, parcarea va fi realizată cu fonduri de la bugetul local sau de la bugetul de stat. Obiectivul va fi prevăzut cu 300 de locuri şi cu spaţii comerciale. Pentru amenajarea parcării supraterane există deja disponibil amplasamentul care se află lângă Piaţa Centrală din municipiu.
Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat un proiect de hotărâre privind înființarea unui Parc de iarnă pe Insulița de pe râul Jiu. Acesta va funcţiona în perioada 15 decembrie – 15 februarie. Au mai fost stabilite taxele pentru utilizarea temporară a terenului. În parcul de iarnă vor funcţiona instalaţii de agrement pentru sezonul de iarnă şi vor fi și comercianţi de produse specifice sărbătorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS