10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEdilitara are pregătite 16 utilaje pentru deszăpezire

Edilitara are pregătite 16 utilaje pentru deszăpezire

Conducerea Edilitara Public Târgu Jiu a prezentat, ieri, utilajele pe care le are pregătite pentru întâmpinarea sezonului rece. Pentru deszăpezire sunt echipate corespunzător 16 utilaje. De asemenea Edilitara are în stoc material antiderapant: 60 de tone de sare, 500 de tone de nisip, clorură de calciu solidă şi lichidă. De asemenea, pentru eventualele intervenţii realizate la reţelele de apă sau gaz pe timpul iernii, este disponibilă şi mixtură asfaltică. „Un număr de 86 de persoane vor lucra în patru schimburi, 24 de ore din 24, pe timpul sezonului rece. Dacă va fi necesar, vom suplimenta efectivele, în funcţie de cantitatea de zăpadă şi de zonele de intervenţie. Putem ajunge până la 200 de salariaţi care să participe la activităţile de deszăpezire în municipiu şi în localităţile componente. Suntem pregătiţi să intervenim la orice oră în cazul în care vremea se va înrăutăţi“, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public, din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Contract şi pentru Drumurile Naţionale

După mai multe luni de aşteptare, ieri a fost semnat şi contractul pentru asigurarea serviciilor de deszăpezire a drumurilor naţionale din judeţul Gorj. Licitaţia organizată de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a fost câştigată de asocierea de firme condusă de societatea Delta ACM, însă a fost contestată la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi ulterior la instanţa de judecată. Ambele instituţii au respins contestaţia, astfel încât ieri s-a putut trece la semnarea acordului-cadru cu asocierea DELTA ACM 93 SRL & REBELIS CONSTRUCŢII SRL. Cele două firme vor trebui să pună la dispoziţia Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu peste 50 de utilaje de deszăpezire. La acestea se vor adăuga utilajele de deszăpezire ale secţiei de la Târgu Jiu şi din cadrul secţiilor din judeţele vecine:

Acord-cadru până în 2020

Primele utilaje trebuie să fie aduse în bazele din zona montană şi submontană, acolo unde ninsorile sunt mai consistente. „S-a reuşit finalizarea procedurilor şi au rămas firmele desemnate prin licitaţie. A fost semnat acordul-cadru la Craiova. Am făcut un necesat cu primele utilaje pe care trebuie să le aducă în baze. Este vorba mai întâi de bazele de munte, Rânca, Defileul Jiului, Godeanu, Bengeşti şi Vârtopu, unde vrem să avem 20 de utilaje cu lamă şi încărcătoare. Apoi o să vină cu utilaje şi în celelalte baze. Mai avem utilajele noastre şi vom păstra şi autofrezele din secţiile vecine. Avem din Dolj şi din Mehedinţi. Pentru deszăpezire va fi un acord-cadrul până în 2020“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale. În Gorj sunt peste 443 de kilometri de drumuri naţionale. Acordul-cadru va viza perioada 2016-2020 şi are prevăzut un buget de 34,7 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS