16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: O mie de porţii de iahnie de fasole cu cârnaţi la Slatina, de Ziua Naţională

Olt: O mie de porţii de iahnie de fasole cu cârnaţi la Slatina, de Ziua Naţională

O mie de porţii de iahnie de fasole cu cârnaţi vor fi distribuite joi, la Slatina, de Ziua Naţională, în cadrul manifestărilor prilejuite de această sărbătoare. Potrivit gazetanoua.ro, distribuirea porţiilor va începe de la ora 11.00, pe Esplanadă.

Reprezentanţii Primăriei Slatina au anunţat că manifestările de 1 Decembrie se vor derula între orele 9.45 şi 11.00. Cei prezenţi la eveniment vor primi, gratuit, de la organizatori, cocarde și stegulețe tricolore. Manifestările vor începe cu intonarea Imnului de Stat al României, ceremonialul militar și religios, urmate de depunerea de coroane și jerbe de flori la statuia domnitorului A.I. Cuza. După aceea, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, în dreptul statuii domnitorului, se va desfăşura o paradă militară la care vor participa forțe și tehnică militară aparținând structurilor Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații și Poliției Locale Slatina. Festivităţile se vor încheia cu distribuirea a 1.000 de porții de iahnie de fasole.

„Primăria municipiului Slatina îi așteaptă pe locuitorii urbei să petreacă împreună Ziua Națională, joi – 1 Decembrie. Sub semnul celor trei culori ale drapelului național, locuitorii Slatinei sunt invitați să participe la manifestările ce vor avea loc în centrul orașului, în zona statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, acțiuni organizate în colaborare cu Prefectura Olt și Garnizoana Slatina”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS