17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBătaie la Școala „Sfântul Gheorghe“, un elev a ajuns cu salvarea la spital

Bătaie la Școala „Sfântul Gheorghe“, un elev a ajuns cu salvarea la spital

Un elev de clasa a VII-a de la Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe“ din Craiova a fost transportat cu salvarea la Spitalul Județean după ce a fost bătut de un coleg de clasă
Un elev de clasa a VII-a de la Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe“ din Craiova a fost transportat cu salvarea la Spitalul Județean după ce a fost bătut de un coleg de clasă

Un elev de clasa a VII-a de la Școala gimnazială „Sfântul Gheorghe“ din Craiova a fost transportat vineri cu salvarea la Spitalul Județean de Urgență după ce a fost bătut de un coleg de clasă. În urma altercației, copilul prezenta dificultăți de respirație și dureri la coloana vertebrală. Conducerea unității de învățământ a precizat că agresorul este un elev care a mai fost sancționat pentru fapte de indisciplină.

Agresiunea în școli continuă să fie o problemă. Chiar dacă sunt profesori de serviciu, camere video pentru monitorizarea elevilor, mai sunt încă situații în care copiii ajung de la școală cu salvarea la spital. Așa s-a întâmplat și vineri la Școala gimnazială „Sfântul Gheorghe“ din Craiova. Un elev de clasa a VII-a a ajuns la spital după ce a fost bătut de un coleg. „Altercația a pornit de la un penar, pe care unul dintre cei doi elevi l-ar fi luat de pe bancă. Victima a primit de la colegul său un pumn în spate. Copilul s-a simțit rău și a spus că are și dureri la coloana vertebrală și am chemat salvarea ca să-l ducă la spital pentru investigații. Elevul a fost însoțit la spital de diriginta clasei“, a declarat Liviu Hristea, directorul adjunct al Școlii gimnaziale „Sfântul Gheorghe“. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Craiova a precizat că în urma investigațiilor elevul nu a prezentat fracturi sau hematom la coloana vertebrală. „I s-a făcut Computer Tomograf și nu are fractură sau hematom. Are doar o vânătaie. Rămâne însă să fie văzut și de medicul de la Chirurgie Pediatrică pentru alte investigații suplimentare, care nu au legătură cu altercația de la școală“, a declarat Bogdan Fănuță, directorul Spitalului Județean de Urgență Craiova.
Nu era la prima faptă

Potrivit directorului adjunct al Școlii gimnaziale „Sfântul Gheorghe“, elevul agresor nu este la primul gest. „Elevul care și-a bătut colegul a fost transferat anul acesta la noi în școală. Este un copil inteligent, dar cunoscut ca un elev problemă, pentru că a mai avut astfel de comportament. Deranjează și orele. La nivelul școlii a mai fost sancționat. Are un avertisment scris până acum“, a precizat directorul adjunct, Liviu Hristea. Conducerea unității școlare spune că, în cazul de față, urmează să se aplice noi sancțiuni. „Se va întruni Comisia de Disciplină a unității de învățământ pentru a stabili cum s-a ajuns la altercație. Este posibil chiar să se ajungă la scăderea mediei la purtare, pentru că elevul agresor nu este la prima faptă de acest gen“, a mai spus Liviu Hristea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS