5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrefectura Vâlcea a ridicat buletinele de vot de la Tipografia de Sud

Prefectura Vâlcea a ridicat buletinele de vot de la Tipografia de Sud

Instituţia Prefectului judeţelui Vâlcea a ridicat, ieri, buletinele de vot de la Tipografia de Sud din Craiova. Prefectul județului Vâlcea, Radu Renga, a anunţat că, în vederea organizării și desfășurării alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, activitățile specifice se desfășoară conform calendarului stabilit. Astfel, cele 738.780 de buletine de vot pentru Camera Deputaţilor şi Senat, tipărite la Tipografia de Sud din Craiova, au fost ridicate şi depozitate sub paza Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.
De asemenea, au fost tipărite publicațiile cu delimitarea, numerotarea și locațiile secțiilor de votare din circumscripția electorală nr. 40 Vâlcea, ce au fost distribuite primăriilor. S-au confecționat ștampilele de control ale secțiilor de votare. S-au tipărit formularele prevăzute de lege în sarcina instituției prefectului: lista electorală suplimentară și extrasul de pe lista electorală permanentă și suplimentară. Autoritatea Electorală Permanentă a efectuat desemnarea operatorilor de calculator ai secțiilor de votare și realizează instruirea acestora împreună cu reprezentanții Oficiului județean de telecomunicații speciale.
De asemenea, Autoritatea Electorală Permanentă va efectua, în data de 26 noiembrie, tragerea la sorți pentru desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ai secțiilor de votare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS