6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSalvarea, acuzată că a venit cu întârziere

Salvarea, acuzată că a venit cu întârziere

Un bătrân, de 79 de ani, din Târgu Jiu, se zbate în prezent între viaţă şi moarte, după ce a făcut infarct pe o bancă din centrul oraşului. Pensionarului i s-a făcut rău sâmbătă şi s-a aşezat pe o bancă, la 200 de metri de sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Cetăţenii au sunat la ambulanţă, însă aceasta ar fi ajuns cu întârziere. Persoanele care au sunat la 112 s-au declarat revoltate din cauza lentorii cu care ar fi acţionat autorităţile în acest caz. Cu toate acestea, Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, a declarat că intervenţia medicilor a fost promptă şi că aceştia au ajuns, de fapt, în timp record la intervenţie, în doar patru minute. Lucrul acesta este aproape imposibil, având în vedere traficul rutier din municipiul Târgu Jiu. „În patru minute a ajuns ambulanţa. Apelul s-a preluat prin 112. A durat opt minute. Nu e vina mea că a durat până când s-a anunţat ambulanţa. Ambulanţa a făcut patru minute până a ajuns la caz. Sunt date tehnice luate de pe înregistrări. A durat convorbirea la 112, apoi s-a luat legătura cu noi“, a declarat Marinică Niculescu.

Verificări şi la Prefectura Gorj

Prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu, susţine că s-a interesat şi el de cazul bărbatului de 79 de ani la care ambulanţa ar fi intervenit cu întârziere. Paraschivu a oferit aceleaşi date furnizate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. „Am stat de vorbă cu şeful Serviciului de Ambulanţă. Am văzut că sâmbătă s-a întârziat şi am văzut că în nouă minute s-a ajuns la locul incidentului. Consider că a ajuns în timp util. Probleme sunt, ca peste tot în sistemul medical. Şi la spital sunt. Sper ca aceste probleme să fie rezolvate. Au nevoie şi de maşini, şi de aparatură medicală“, a menţionat Gheorghe Paraschivu, deşi cetăţenii care s-au aflat lângă bătrân spun că au trecut peste 25 de minute până la sosirea unei salvări.

Regretă incidentul

Conducerea Primăriei Municipiului Târgu Jiu regretă incidentul produs la sfârșitul săptămânii şi a transmis un comunicat de presă în care foloseşte datele preluate de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj: „Conducerea SJA Gorj susține, printr-o adresă înaintată instituției noastre, faptul că solicitarea s-a făcut prin «apel pe 112 la ora 14.17 minute, echipajul SAJ a fost alertat la 14.19, s-a plecat la caz la ora 14.21 și a ajuns la ora 14.25. Echipajul SAJ a acordat măsurile de prim ajutor, după care a transportat pacientul la UPU Târgu Jiu. Ambulanţierii nu au reclamat faptul că au fost împiedicați să-și desfășoare activitatea prin faptul că nu au avut acces în zona pietonală din centrul orașului. Trebuie menționat că zona în care s-a produs incidentul este pietonală, astfel că accesul mașinilor este restricționat. Intrarea mașinilor de intervenție, dar și a autovehiculelor ce aprovizionează magazinele cu activitate în zonă se face prin două căi de acces, atât dinspre strada Traian, cât și din strada Crișan. Participând la numeroase evenimente desfășurate în zona pietonală din centru, echipele de intervenție, în caz de urgență, cunosc cele două căi de acces amenajate pe strada Victoria pietonal. Precizăm că Primăria Târgu Jiu nu are nici o implicare în modul în care a fost gestionată situația la fața locului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS