15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj11.000 de persoane s-au cazat la Ramada Plaza Craiova

11.000 de persoane s-au cazat la Ramada Plaza Craiova

Hotelul Ramada Plaza Craiova (Foto: Lucian Anghel)
Hotelul Ramada Plaza Craiova (Foto: Lucian Anghel)

La un an de la inaugurarea noului complex hotelier, reprezentanții Ramada Plaza Craiova susțin că 50% dintre persoanele care s-au cazat la Craiova au fost din străinătate. În partea a doua a anului, Ramada a găzduit cu preponderență oaspeți români, care au venit în Craiova în interes de afaceri.

Luna aceasta se împlinește un an de la inaugurarea complexului hotelier Ramada Plaza Craiova. Conducerea hotelului a susținut, într-o conferință de presă organizată vineri, că pe parcursul primului an de când a fost dat în folosință au fost depășite așteptările de afaceri. Dacă inițial se estimase un grad de ocupare a hotelului de 50% și realizarea unei cifre de afaceri de circa 2,5 milioane de euro, în primul an de funcționare, în realitate, s-a ajuns la un grad de ocupare a hotelului de 56%, în medie, până la 30 octombrie, au informat vineri oficialii Ramada Plaza Craiova. În plus, 50% dintre persoanele care au fost cazate în complexul hotelier au provenit din străinătate. Managerul general al Ramada Plaza Craiova, Lia Suciu, a precizat în cadrul conferinței de presă că „în primul an de la deschiderea Ramada Plaza, 11.000 de turiști au trecut pragul complexului hotelier. Au fost în aceeași măsură oaspeți români și străini, însă în partea a doua a anului, din iunie încoace, a crescut numărul oaspeților români care s-au cazat la Ramada Plaza Craiova, români care lucrează la companii multinaționale“. De asemenea, pe tot parcursul anului au fost organizate în complexul hotelier 250 de conferințe, evenimente de business și evenimente caritabile.

Sunt 105 angajați la Ramada

Directorul general al Ramada Plaza Craiova, Lia Suciu (la pupitru), și-a prezentat echipa angajaților din complexul hotelier (Foto: Lucian Anghel)
Directorul general al Ramada Plaza Craiova, Lia Suciu (la pupitru), și-a prezentat echipa angajaților din complexul hotelier (Foto: Lucian Anghel)

Din punct de vedere al businessului, managerul general al Ramada Plaza Craiova a mai precizat că întregul complex hotelier se autofinanțează. Pentru 2017, Ramada estimează o creștere a gradului de ocupare cu 12-13% față de 2016.
Complexul hotelier conține, pe lângă cele 162 de camere și săli de conferințe și de evenimente, un restaurant Elipse, o zonă SPA și de relaxare, precum și una de fitness. Ramada are 105 angajați, majoritatea fiind din Craiova.

Investiție de 14 milioane de euro

Valoarea totală a investiției la Ramada Plaza Craiova s-a ridicat la 14 milioane de euro. Finanțarea lucrărilor s-a făcut în proporție de 90% dintr-un credit bancar, rambursabil în 12 ani, iar 10% a fost aportul acționarilor majoritari, respectiv familia fostului senator de Dolj, Radu Berceanu. Complexul hotelier este finalizat, cu excepția restaurantului de „fine dining“, despre care managerul general spune că va fi gata în curând. „Nu ne-am grăbit cu acest restaurant. Am vrut ca totul să fie foarte bine pus la punct“, a spus Lia Suciu.
Ramada Plaza Craiova este clasificat la patru stele plus (4*+) și face parte din grupul internațional Wyndham Worldwide, care are unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere din lume. Reprezentanții complexului hotelier au menționat că hotelul din Craiova, singurul care aparține unui lanț internațional de hoteluri, este reprezentat pe plan internațional, astfel că se pot face rezervări inclusiv direct din străinătate.
În România, în afară de Craiova mai există Ramada Plaza doar în București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS