10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliţistă anchetată pentru mărturie mincinoasă

Poliţistă anchetată pentru mărturie mincinoasă

O polițistă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj este cercetată de procurorii târgujieni pentru mărturie mincinoasă. Aceasta ar fi depus mărturie împotriva poliţistului Nicu Pasăre, fostul şef de post de la Urdari, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului. Ea va fi pusă la dispoziţia conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, nu mai are voie să poarte armă şi să facă cercetări judiciare. Potrivit anchetatorilor, polițista a dat o declarație scrisă împotriva fostului șef, iar în instanță a spus că nu își mai amintește ce a declarat. Salariata Poliţiei Gorj a fost audiată în dosarul în care fostul şef de post din Urdari a fost condamnat pentru că a tergiversat ancheta într-o cauză de furt. Poliţistul ar fi cerut favoruri sexuale unei localnice pentru a o scăpa de dosarul respectiv, însă femeia l-a denunţat.

Trimis în judecată şi condamnat

Nicu Pasăre, fostul şef al postului de poliție al comunei Urdari, trimis în judecată pentru favorizarea infractorului, a fost găsit vinovat de Judecătoria Târgu Jiu și condamnat recent la doi ani de închisoare cu suspendare. „Contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, aceea de un an şi două luni închisoare, la care adaugă sporul de zece luni, pedeapsa finală fiind de doi ani de închisoare. În temeiul art. 45 alin. 1 C.penal, alături de pedeapsa principală de doi ani de închisoare, inculpatul va executa şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor pe o durată de doi ani. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de supraveghere de doi ani“, potrivit Judecătoriei Târgu Jiu.
Pasăre a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, obligaţie ce se va executa în cadrul Primăriei Bâlteni sau Liceului Tehnologic Bâlteni. Decizia judecătorilor poate fi însă contestată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS