10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConcursul pentru directori de școli, la final

Concursul pentru directori de școli, la final

Pe 16 noiembrie se va derula evaluarea candidaților reprogramați în cadrul concursului pentru manageri, din cauza faptului că nu s-au întrunit comisiile. Aceasta se va desfăşura tot la Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova.
Pe 16 noiembrie se va derula evaluarea candidaților reprogramați în cadrul concursului pentru manageri, din cauza faptului că nu s-au întrunit comisiile. Aceasta se va desfăşura tot la Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova.

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Dolj se apropie de final. Ieri a avut loc evaluarea ultimilor candidați, conform programărilor, cei de la Școala Gimnazială „Gheorghe Bibescu“ din Craiova. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, au mai rămas de rezolvat reprogramările făcute în cazul a trei unități de învățământ din județ, pentru care s-a fixat ziua de 16 noiembrie.
În urma evaluărilor pentru funcțiile de director și director adjunct, din cele 457 de candidaturi depuse inițial în Dolj la proba scrisă după evaluarea CV-ului și după interviu, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) au fost validate 294 de candidaturi, în joc fiind 194 de funcții de directori și 76 de locuri pentru directori adjuncți. „Au fost validați 294 de candidați, din care 206 pentru director și 88 pentru director adjunct. 31 de candidați au fost respinși, din care 20 erau pentru director și 11 pentru adjunct. Alți 51 de candidați nu s-au prezentat“, a declarat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj. Ieri a avut loc evaluarea ultimilor candidați, conform programărilor făcute de ISJ, pentru stabilirea conducerii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Bibescu“ din Craiova. „Au fost patru candidați pentru director și doi pentru director adjunct. În urma evaluării, pe primul loc pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale «Gheorghe Bibescu» din Craiova s-a clasat Verginica Roșca, pentru director adjunct un loc a fost ocupat de Maria Sîrbu, iar celălalt a rămas liber pentru că unul din candidați nu s-a prezentat“, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj.

Candidaturile pentru 19 școli, evaluate săptămâna trecută

De asemenea, în săptămâna 7-11 noiembrie, au fost evaluați candidații pentru 19 unități școlare. În urma concursului din perioada precizată, la Liceul Militar „Tudor Vladimirescu“ a promovat ca director adjunct actualul ocupant al postului, Zamfirică Petrescu. La Colegiul „Frații Buzești“ din Craiova, pe primul loc pentru director a promovat actualul director adjunct, Ileana Didu, iar managerul Carmen Ștefănescu a promovat pentru postul de adjunct. De altfel, la acest colegiu, un post de adjunct va fi ocupat prin numire cu detașare în interesul învățământului, pentru că nu mai este un alt candidat.
Tot săptămâna trecută, s-a derulat și concursul pentru conducerea Liceului CFR din Craiova, primul admis ca director fiind Cristian Pătrașcu, urmat de actualul manager, Luminița Țenea, același clasament fiind și pentru adjuncți. Situație similară și la Colegiul „Ștefan Velovan“, unde a promovat pentru director Vasile Voinescu, care este pe primul loc și la adjuncți, pe locul secund în ambele cazuri fiind actualul manager, Adrian Stroe. La Liceul „George Bibescu“ din Craiova a promovat ca director actualul manager, Petre Cauc, iar la Centrul de Excelență Dolj, pentru director, pe primul loc este tot ocupantul acestei funcții, Luminița Popescu.
În ceea ce privește școlile gimnaziale, la Școala „Elena Farago“, unde s-au înregistrat cei mai mulți candidați, opt pe loc, primul promovat pentru director este Marian Vlad, care a promovat concursul pentru aceeași funcție și la alte unități școlare gimnaziale. La Școala Gimnazială „Sfântul Dumitru“, pentru director a promovat Alina Ciucă, candidată care a obținut punctaj maxim la proba scrisă. La Școala Gimnazială „Mircea Eliade“, pe primul loc pentru funcția de director este tot actualul manager, Genoveva Ioana, iar la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“ cel mai mare punctaj a fost obținut tot de actualul manager, Cerasela Cremene, pe locul secund fiind Camelia Buzatu, care ocupă însă primul loc pentru adjuncți. La Școala Specială „Sfântul Mina“, ca manager a promovat Maria Cristina Constatinescu.
Pentru școlile din județ, săptămâna trecută s-au evaluat candidații de la Școala Gimnazială Leșile, pentru manager promovând Nadia Manda, la Segarcea, la Liceul „Horia Vintilă“ pentru manager primul s-a clasat Claudiu Gavrilă, iar la Școala Gimnazială din Segarcea ca manager a promovat Irina Elena Țițoiu. La Filiași, la Liceul „Dimitrie Filișanu“, pentru manager cel mai mare punctaj a fost obținut de Ioana Bebu, care este și în prezent în această funcție. De asemenea, la Ghercești a promovat pentru director Diana Stăncălie, la Seaca de Pădure – Tinca Enaiche, iar la Bucovăț – Dorin Pascu.

A treia reprogramare pentru patru posturi

În cazul a trei unități școlare, Inspectoratul Școlar Județean Dolj a reprogramat concursul de mai multe ori pentru că nu s-au întrunit comisiile de concurs. „Este cea de-a treia reprogramare pe care o facem atât pentru funcția de director, cât și pentru cea de director adjunct, pentru Școala Gimnazială «Gheorghe Brăescu» din Calafat, Școala Gimnazială Apele Vii și Școala Gimnazială Braloștița. Motivul reprogramării candidaților pentru evaluare este același în toate cazurile: nu s-au întrunit comisiile de concurs. În toate aceste cazuri, concursul s-a reprogramat pe 16 noiembrie“, a declarat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj. Inspectorii școlari spun că în cazul școlii gimnaziale din Calafat au semnale că membrii comisiei se vor întruni la data reprogramată. „S-a întâmplat ca unul din membrii comisiei de la Calafat să aibă un deces în familie și de aceea în cele din urmă nu s-a mai organizat evaluarea, dar problema se va rezolva“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj. În celelalte două cazuri, reprezentanții inspectoratului nu au informații dacă se vor întruni sau nu comisiile de concurs. De altfel, pentru reprogramări, ISJ Dolj a trimis către Ministerul Educației Naționale cerere de lămurire a modului în care se va rezolva situația candidaților pentru care nu se întrunește comisia de concurs.

Săptămâna viitoare se depun contestațiile

Potrivit calendarului, pentru concursul de stabilire a directorilor și directorilor adjuncți, candidații nemulțumiți de evaluare pot depune contestații săptămâna viitoare. „Contestațiile se vor depune la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj“, a precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu. Rezultatele finale ale concursului se vor afișa pe 9 decembrie. Candidații care au promovat la mai multe instituții de învățământ trebuie să opteze pentru una din funcții, având la dispoziție două zile lucrătoare. Lista managerilor va fi validată de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj pe 16 decembrie. Potrivit inspectorilor școlari, cei care au promovat concursul își vor prelua mandatele pentru următorii patru ani abia în vacanța intersemestrială din luna februarie 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS