17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul manager al Spitalului Motru, închisoare cu suspendare

Fostul manager al Spitalului Motru, închisoare cu suspendare

Ex-managerul Spitalului Municipal din Motru, Teodor Zavate (foto), a fost condamnat de Tribunalul Gorj la doi ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită. Potrivit procurorilor anticorupţie din Craiova, în toamna anului 2015, inculpatul Teodor Zavate, în calitate de manager al Spitalului Municipal Motru, a primit de la o persoană (denunțător în cauză) suma de 1.500 de euro pentru a o ajuta pe aceasta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea. Mai mult, inculpatul i-a creat denunțătoarei convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager, îi poate asigura acesteia ocuparea postului respectiv prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens. Întrucât, după organizarea concursului respectiv, denunțătoarea nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie 2016 inculpatul a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită. Femeia însă l-a denunțat. Teodor Zavate a declarat că este vorba de o răzbunare de natură politică.
În baza solicitării şi a probelor existente la dosar, magistraţii gorjeni au decis să îl condamne la doi ani şi șase luni închisoare cu suspendare şi doi ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi.
Tribunalul Gorj l-a mai obligat pe fostul manager al Spitalului din Motru să presteze muncă neremunerată, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ sau la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ din Craiova, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare și la plata unor cheltuieli judiciare în valoare de 1.300 de lei. Decizia Tribunalului Gorj, în urma căreia Zavate a fost condamnat la închisoare cu suspendare, poate fi contestată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS