14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConflict de interese la Centrul de Aparatură Medicală Dolj

Conflict de interese la Centrul de Aparatură Medicală Dolj

Inspectorii de integritate susțin că directorul CJAM Dolj a încheiat un contract de colaborare cu o firmă la care era administrator
Inspectorii de integritate susțin că directorul CJAM Dolj a încheiat un contract de colaborare cu o firmă la care era administrator

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, vineri, rezultatul verificărilor făcute față de fostul director al Centrului Județean de Aparatură Medicală (CJAM) Dolj, acesta fiind suspectat de comiterea infracțiunii de conflict de interese. În urmă cu două săptămâni, ANI a constatat că și fostul șef serviciu tehnic din cadrul aceleiași insituții de stat a comis aceeași infracțiune.
Astfel, potrivit ANI, Viorel Bărăgan, fost director al CJAM Dolj, instituție aflată în subordinea Direcției de Sănătate Publică Dolj, a semnat un contract de colaborare cu o firmă în care era administrator. „În cursul anului 2013, a semnat un contract de colaborare între Centrul Județean de Aparatură Medicală Dolj (în calitate de director) și SC Centrul de Service de Aparatură Medicală Oltenia SRL (în calitate de administrator), în condițiile în care persoana evaluată a realizat venituri salariale atât de la Centrul Județean de Aparatură Medicală, cât și de la Centrul de Service Aparatură Medicală Oltenia SRL“, au constatat inspectorii de integritate.
Tot în urmă cu două săptămâni, ANI a constatat că și Marius Brandt, fost șef serviciu tehnic în cadrul CJAM Dolj, a făcut același lucru, acesta fiind și administrator, și asociat la SC Centrul de Service de Aparatură Medicală Oltenia SRL.
„În perioada deținerii funcției de șef serviciu tehnic în cadrul Centrului Județean de Aparatură Medicală Dolj, SC Centrul De Service Aparatură Medicală Oltenia SRL (societate comercială la care persoana evaluată deține funcția de administrator și calitatea de asociat) a încheiat un contract de colaborare cu instituția în cadrul căreia pesoana evaluată își desfășura activitatea. Astfel, s-au conturat indicii privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României“, a comunicat ANI. Inspectorii de integritate au mai precizat că au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea verificării acestor suspiciuni. Conflictul de interese se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

Trei angajați ai CJAM Dolj, asociați într-o firmă de reparare a echipamentelor optice şi electronice

Potrivit informațiilor fur­­nizate de Registrul Co­merțului, Viorel Bărăgan și Marius Brandt nu sunt sin­­­gurii asociați ai SC Centrul de Service Aparatură Medicală Oltenia SRL. Pe lista asociaților figurează și Mihaela Lattona Nae, și ea fostă angajată a CJAM Dolj.
SC Centrul de Service Aparatură Medicală Oltenia SRL a fost înființată în aprilie 2013 și are sediul în comuna doljeană Cârcea. Societatea, care are ca obiect de activitate repararea echipamentelor electronice şi optice, îi are ca asociați și administratori pe Viorel Bărăgan, Marius Brandt și Mihaela Lattona Nae.
Cât despre Centrele Județene de Aparatură Me­dicală, acestea au fost în­fiin­țate în august 2001, în ba­za Ordinului nr. 33/2000 al Ministerului Sănătății, au presonalitate juridică și se autofinanțează. Potrivit informațiilor găsite pe pagina de internet a CJAM Dolj, angajații Centrului execută operații de montare, punere în funcțiune, service și întreținere pentru dispozitive medicale electronice, de la ECG, EEG, EMG, ecografe, electrocautere, microscoape de operație și până la incubatoare bacteriologice, centrifugi, electroforeze ori microscoape. Are printre clienți Spitalul de Urgență Craiova, Centrul Regional de Transfuzii Dolj, spitalele din Calafat, Filiași și Segarcea, dar și zeci de cabinete medicale și policlinici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS