16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCampanie împotriva aruncării gunoiului în canalizare

Campanie împotriva aruncării gunoiului în canalizare

Campania de informare și conștientizare a populaţiei asupra efectelor pe care le are aruncarea deşeurilor în sistemul de canalizare „Odată și-odată o să ți se înfunde! Canalizarea NU este tomberonul tău!“ a fost demarată de Aparegio Gorj. Angajații operatorului regional, echipați cu veste reflectorizante inscripționate cu mesajul campaniei, au împărțit pliante și au lipit autocolante pe străzile 22 Decembrie 1989 (8 Mai), Siret, Unirii și în zona Victoria – centru, din municipiul Târgu Jiu. Campania se va desfășura în fiecare zi, până pe 10 noiembrie. Câteva mii de pliante vor fi împărţire cetăţenilor de către salariaţii operatorului de servicii de apă şi canal din municipiu.
Mii de intervenţii în timpul unui an

Conducerea companiei a luat decizia de a începe acţiuni de informare a populaţiei pe tema respectivă, având în vedere numărul mare de intervenţii pe care le are Aparegio în fiecare lună pentru a desfunda reţeaua de canalizare în diferite cartiere de blocuri sau în zonele cu gospodării.
Principala problemă o reprezintă faptul că în vasul de toaletă localnicii aruncă deşeuri, iar acestea ajung să înfunde conductele, unele dintre ele extrem de vechi. Vom continua acţiunile de conştientizare, pentru că au fost mii de intervenţii numai în acest an. Până la urmă, la nivel local există un serviciu de salubritate care colectează deşeurile. În nici un caz în canalizare nu trebuie să ajungă gunoiul menajer al populaţiei sau alte tipuri de deşeuri. Toată lumea are de suferit când se produc avarii, inundaţii şi apar tot felul de probleme pe care nu le doreşte nimeni. Este mai bine să prevenim decât să intervenim“, a declarat Nicoleta Bărbat, purtătorul de cuvânt al Aparegio Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS