11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLicean bătut în clasă de un fost elev în timp ce profesorul lipsea

Licean bătut în clasă de un fost elev în timp ce profesorul lipsea

Un elev de la Liceul „Ștefan Anghel“ din Băilești a ajuns la spital, pentru îngrijiri medicale, fiind agresat în clasă, în timpul programului școlar de o persoană din afara liceului
Un elev de la Liceul „Ștefan Anghel“ din Băilești a ajuns la spital, pentru îngrijiri medicale, fiind agresat în clasă, în timpul programului școlar de o persoană din afara liceului

Un elev de clasa a X-a de la Liceul Tehnologic „Ștefan Anghel“ din Băilești a ajuns luni la spital, plin de sânge, după ce a fost agresat în clasă. Incidentul a avut loc în timpul programului școlar, la o oră de discipline tehnice la care profesorul nu s-a prezentat. În locul cadrului didactic a intrat o persoană din afara unității școlare, care, din motive necunoscute, a administrat câțiva pumni victimei. Cazul a ajuns la poliție.

De la școală, la spital, pentru îngrijiri medicale. Este cazul unui elev de clasa a X-a de la Liceul „Ștefan Anghel“ din Băilești, care la începutul acestei săptămâni, la una din orele de curs, a avut parte de o „lecție“ neașteptată. Pe ușa clasei a intrat un tânăr, care l-a umplut de sânge. Incidentul a scos la iveală faptul că respectiva clasă era fără profesor, ceea ce a și revoltat o parte din angajații școlii.
„Agresiunea a avut loc în intervalul orar 11.00-12.00, când trebuia să fie la clasă o doamnă profesoară, Maria Rotaru. Dânsa nu a venit și nici nu a fost trimis un alt cadru didactic care să supravegheze copiii. Se întâmplă de multe ori să lipsească. Nu e un caz izolat. Acum avem și efecte, un copil a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Culmea este că nimeni nu e tras la răspundere“, reclamă angajații școlii.
Directorul unității școlare caracterizează cazul ca fiind un incident minor. „Într-adevăr, a fost un incident, dar minor. Un fost elev care nu mai frecventează școala, pentru că a rămas repetent de mai multe ori și a renunțat să se mai înscrie, a intrat în clasă și la catedră l-a găsit pe cel vătămat și i-ar fi zis să se dea la o parte. Probabil că victima nu a vrut și atunci l-a lovit. A intervenit profesorul de serviciu, care l-a și recunoscut pe agresor. Am anunțat imediat poliția. Victima a fost dusă la spitalul din Băilești, pentru îngrijiri medicale, de dirigintele clasei. A fost bandajat la nas. Este în afara oricărui pericol“, a declarat managerul. Cât despre lipsa profesorului de la clasă, directorul spune că nu a fost informat clar că elevii vor rămâne nesupravegheați. „Doamna care trebuia să susțină ora a făcut parte dintr-o comisie la un concurs pentru ocuparea unor posturi didactice care se vacantează pe perioada anului școlar și care s-a derulat la Liceul „Mihai Viteazul“. Inițial mi-a spus că se duce să ducă subiectele. Apoi, după ce a fost semnalat incidentul, mi-a spus că era la corectură. Am verificat, și în intervalul respectiv chiar se derula corectura. Sigur, nu a procedat corect că nu m-a informat“, a spus managerul Constantin Colan.
Profesoara Maria Rotaru, care nu a fost prezentă în clasă în momentul incidentului, se apără și spune că a lipsit doar zece minute.
„Propunerea pentru a face parte din comisia concursului care s-a derulat la Liceul «Mihai Viteazul» din Băilești a fost făcută de directorul Liceului «Ștefan Anghel» și a fost trecută prin consiliul de administrație. În plus, eu am fost la ora respectivă de la clasa a X-a și am plecat în ultimele zece minute, dar dacă nu avem paznic în școală intră cine vrea“, a declarat dascălul.
După incident, în şcoală nu s-a luat nici o măsură pentru a afla cine se face vinovat de cele întâmplate.

ISJ Dolj: Nu știm de acest caz

Cazul elevului ajuns la spital, plin de sânge, după ce a fost agresat de o persoană străină, nu a fost semnalat nici la Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Inspectorul școlar general a spus că va solicita o informare de la şcoală și va deschide o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de producerea incidentului. „Nu am fost informați în legătură cu acest incident. Dacă un elev a fost agresat în timpul programului este regretabil și vom demara o anchetă. Accesul persoanelor străine în unitățile școlare este reglementat atât prin Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar, cât și prin regulamentul intern al fiecărei școli. Vom lua măsuri dacă incidentul s-a produs din cauza neglijenței cadrelor didactice“, a precizat inspectorul școlar general, Lavinia Craioveanu. Elevul agresat a depus plângere la poliție. „În cursul zilei de luni, la Liceul «Ștefan Anghel» din Băilești a fost o altercație, în urma căreia un elev a avut nevoie de îngrijirii medicale. Victima a depus și o plângere privind comiterea infracțiunii de vătămare corporală și alte violențe, dar nu a adus un certificat medico-legal și a fost îndrumat spre IML pentru a obține un astfel de document“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS