22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei craiovence, reținute pentru o spargere dată în Sibiu

Trei craiovence, reținute pentru o spargere dată în Sibiu

Patru craioveni, trei femei și un bărbat, au fost ridicați de polițiștii din Sibiu în urma mai multor percheziții făcute în cursul zilei de luni în municipiul Craiova. Femeile sunt acuzate că au spart o casă din localitatea Poplaca, județul Sibiu, de unde au furat 14.000 de lei și bijuterii în valoare de aproximativ 9.000 de euro, iar bărbatul că a fost șoferul celor trei. După primele cercetări, oamenii legii au stabilit că cele trei femei au intrat în casă pe o fereastră uitată deschisă, au furat bani și bijuterii, după care au plecat cu mașina la Craiova.
„În data de 7 septembrie, o localnică din comuna Poplaca a sesizat poliţiştilor faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţă, de unde au sustras mai multe bijuterii şi bani, prejudiciul ridicându-se la valoarea de 9.000 de euro şi 14.000 de lei. În urma activităţilor informative – operative şi de cercetare penală – poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Poplaca au identificat persoanele bănuite de săvârşirea faptei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 29 de ani şi trei femei cu vârsta de 27, 38, respective 51 de ani, toţi domiciliaţi în judeţul Dolj. Cei patru au fost depistaţi şi prinşi pe raza municipiului Craiova, în urma percheziţiilor efectuate în dimineaţa zilei de 31 octombrie de către poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Şelimbăr împreună cu poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Sibiu, din cadrul Secţiei 1 Poliţie Sibiu şi poliţişti SAS, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei nr. 6 Craiova“, a declarat pentru presa locală Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Este vorba de craiovenii Maria Nistor, Ana-Maria Velcu, Elena Nicolae și Florin Iordache.
După audieri, cele trei femei au fost reținute în baza unei ordonanțe emise de procurori, urmândă să fie duse la Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Craioveanul de 29 de ani, care este acuzat de complicitate la furt calificat, a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS