17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCând se închide oficial Transalpina?

Când se închide oficial Transalpina?

Transalpina, cel mai înalt drum din România
Transalpina, cel mai înalt drum din România

Conducerea Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu va înainta astăzi Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România o propunere privind închiderea oficială a traficului rutier pe Transalpina.
DN 67C, pe tronsonul Rânca – Obârşia-Lotrului, este închis încă din data de 8 octombrie, ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor meteorologice în zona montană şi în special a apariţiei ninsorilor în Pasul Urdele. Aici şoseaua trece prin cel mai înalt punct din zona montană.
Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că Transalpina va fi închisă din luna noiembrie, la fel ca Transfăgărăşanul: „Astăzi vom înainta propunerea ca Transalpina să se închidă oficial din 1 noiembrie şi să fie redeschisă în primăvară. În ultimele zile nu a mai traversat nimeni Transalpina, nu au mai trecut de parapeţi nici pe jos. Apare gheaţa pe carosabil şi este periculos. Nu se mai aventurează nimeni dincolo de Rânca. A nins din nou joi spre vineri în creastă. A venit iarna în zona montană. Urmează din nou zile cu vreme proastă“.
Se montează un kilometru de parazăpezi

Ion Tudor a mai declarat că se va trece de mâine la montarea de parazăpezi, pe tronsonul Novaci – Rânca. Este vorba de porţiunea de drum dintre releu şi cruce, pe o lungime de aproximativ un kilometru: „Nu avem bani să facem deszăpezirea pe un drum de viabilitatea 4 şi are regim de şantier. Ne punem problema să asigurăm deszăpezirea pe tronsonul Novaci – Rânca, să asigurăm un drum curat şi deschis pentru turişti, în sezonul de iarnă. Canalizarea s-a făcut aşa cum s-a făcut, ne rupem cuţitele de la lamele de pe utilaje pe acolo. Nu mai este timp de discuţii. În orice moment trebuie să fim gata să acţionăm între Novaci şi Rânca. Acesta este obiectivul nostru pentru DN 67C. Oamenii vor dori să urce la pensiuni şi vrem să le asigurăm condiţii. Elementul de noutate pentru acest an vor fi parazăpezile în zona Rânca. Este vorba de porţiunea releu şi cruce, pe un kilometru de şosea. Vom monta parazăpezi duble, începând cu data de 1 noiembrie. După 15 noiembrie vom monta şi în Câmpu Mare, pe 500 de metri, şi pe DN 67D, tot pe 500 de metri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS