11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRazie a poliţiştilor în căutarea persoanelor fără adăpost

Razie a poliţiştilor în căutarea persoanelor fără adăpost

Poliţiştii locali din Târgu Jiu au organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, o razie în municipiu, în căutarea persoanelor fără adăpost. Au fost vizate Gara Târgu Jiu, precum şi alte spaţii publice care sunt folosite uneori de persoanele fără casă. Acţiunea a avut în vedere depistarea şi adăpostirea cetăţenilor care nu deţin o locuinţă, având în vedere temperaturile scăzute din ultimele nopţi şi debutul sezonului rece. În special pe timp de noapte, există situaţii în care Gara Târgu Jiu se transformă în adăpost temporar pentru oamenii străzii. Razia de la sfârşitul săptămânii trecute a fost organizată de Poliţia Locală, împreună cu angajaţi ai Poliţiei Transporturi Feroviare.

Opt persoane fără adăpost dormeau în Gară

Polițiștii locali împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Transporturi Feroviare au identificat în Gara din Târgu Jiu opt persoane fără adăpost. Toţi erau bărbaţi, aceştia fiind îndrumaţi către Centrul Social de Urgenţă „Casa Iris“, din cadrul Primăriei Târgu Jiu. „Din numărul total, doar o persoană a acceptat serviciile sociale, aceasta beneficiind de hrană, condiţii corespunzătoare de cazare, igienă corporală, asistenţă medicală primară şi supraveghere. Acțiunile au ca obiectiv prevenirea unor evenimente nefericite și îndrumarea persoanelor în cauză către centrul social. Activitățile de prevenție vor fi efectuate pe tot parcursul sezonului rece, în mai multe zone ale municipiului Târgu Jiu, în misiune fiind implicate echipajele din cadrul Serviciilor de Ordine Publică ale instituției. Facem un apel către cetățenii municipiului Târgu Jiu, în cazul în care observă persoane adăpostite în spații improprii, să apeleze la numerele de telefon 0253/225 434 și 0720 202 082, disponibile 24 de ore din 24“, a declarat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu.

20 de persoane la Casa „Iris“

Potrivit conducerii Primăriei Târgu Jiu, Casa „Iris“ din municipiu este singurul centru aflat la dispoziţia autorităţilor locale, unde pot fi găzduite persoane fără adăpost. În prezent, beneficiază de cazare în Centrul Social de Urgenţă 20 de oameni fără locuinţă. Este vorba de femei şi bărbaţi care şi-au pierdut locuinţele şi care aveau domiciliul în municipiu sau bătrâni din alte localităţi și care au solicitat cazare în centrul social al primăriei. Ei pot fi primiţi pentru o perioadă de maximum trei luni, iar târgujienii pentru un an sau mai mult. În Casa „Iris“ se oferă cazare şi posibilitatea de a servi sau prepara masa într-o bucătărie amenajată în mod corespunzător. Bărbaţii şi femeile internaţi în centru au parte de căldură şi pot să îşi facă duş. Capacitatea totală de cazare este de 32 de locuri, dar mai pot fi aduse paturi, în caz de nevoie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS