13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi din Mehedinţi

Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi din Mehedinţi

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Mehedinţi organizează astăzi, 20 octombrie, începând cu ora 10.00, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, la hotel Continental (Parc), din Drobeta Turnu-Severin, bulevardul Carol I nr 2. Scopul acestei acţiuni este de a creşte gradul de ocupare a forţei de muncă în judeţ şi de a oferi posibilitatea tuturor absolvenţilor instituţiilor de învăţământ (dar şi altor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă) de a se întâlni în mod direct, față în față, cu angajatorii şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis (concurs, probă de lucru), având în vedere şi măsurile de stimulare ce se pot acorda agenţilor economici pentru angajarea diferitelor categorii de persoane. Scopul final urmărit este acela ca un număr cât mai mare de persoane să poată găsi un loc de muncă corespunzător pregătirii lor profesionale.
La acest târg de joburi pot participa toate persoanele care se află în căutarea unui serviciu.
În vederea depistării unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate, şi care să fie oferite tuturor celor care participă la acest târg, încă de luna trecută, salariaţii AJOFM Mehedinţi au demarat acţiunile de contactare a agenţilor economici şi de invitare a lor să participe la acest târg de locuri de muncă. Din cei peste 150 de angajatori contactaţi, 52 şi-au confirmat participarea la această bursă, numărul total al locurilor de muncă oferite de aceștia fiind de 534, dintre care 24 pentru persoanele cu studii superioare, în diferite domenii de activitate precum industria prelucrătoare, textilă, bancar, asigurări, construcţii, comerţ, alimentaţie publică, transporturi, diverse activităţi de prestări servicii.
Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în industria componentelor auto (179), confecţii/textile (53), alimentaţie publică (51), construcţii navale (49), construcţii (43), prelucrarea lemnului (23), comerţ (21) etc.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS