17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveanul prins de cinci ori conducând fără permis, condamnat definitiv

Craioveanul prins de cinci ori conducând fără permis, condamnat definitiv

Curtea de Apel Craiova a hotărât, la sfârșitul săptămânii trecute, să respingă apelul formulat de un craiovean de 34 de ani, condamnat la șase ani și două luni de închisoare pentru comiterea a cinci infracțiuni de conducere fără permis și deținere de droguri de risc.
În ianuarie anul acesta, polițiștii doljeni anunțau arestarea preventivă a craioveanului Bogdan Dane, acuzat de comiterea a cinci infracțiuni de conducere fără permis și una de conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Anchetatorii au reținut că, în martie 2015, bărbatul a fost depistat conducând băut de polițiștii din Ploiești, care au întocmit pe numele lui un dosar penal și i-au suspendat permisul de conducere. Ulterior, craioveanul a fost prins de cinci ori, ultima dată pe 9 ianuarie 2016, conducând, deși avea permisul suspendat. Miercurea trecută, polițiștii de la Rutieră au primit de la IML rezultatele analizelor de sânge, care au indicat că bărbatul avea 1,90 g/l alcool pur în sânge atunci când a fost oprit în trafic. Între timp, oamenii legii au stabilit că Bogdan Dane nu este la prima infracțiune de acest fel, acesta fiind prins, în perioada iulie 2015 – ianuarie 2016, de alte patru ori conducând fără permis.
Bărbatul a fost trimis în judecată la începutul lunii februarie, iar în martie a și fost condamnat de Judecătoria Craiova. A primit o pedeapsă de trei ani și două luni pentru cele șase infracțiuni comise, la care a fost adăugată alta de trei ani cu suspendare primită într-un dosar în care a fost acuzat că a cultivat canabis pe un teren din Cârcea. În total, craioveanul a fost condamnat la șase ani și două luni de închisoare. Inculpatul a formulat apel împotriva sentinței Judecătoriei Craiova, iar la sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea ca nefondată.
Hotărârea Curții este definitivă, astfel că inculpatul trebuie să execute cei șase ani și două luni de închisoare, din care se scad cele nouă luni de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS