10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNouă candidaţi, respinşi pentru lipsa cazierului şi a binecuvântării

Nouă candidaţi, respinşi pentru lipsa cazierului şi a binecuvântării

Candidatul la postul de director şi director adjunct  la Liceul Teologic nu avea binecuvântarea de a candida
Candidatul la postul de director şi director adjunct
la Liceul Teologic nu avea binecuvântarea de a candida

Comisia de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a finalizat analiza candidaturilor persoanelor care s-au înscris la concursul pentru directori şi directori adjuncţi în unităţile de învăţământ. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, majoritatea celor 228 de dosare au fost validate. Nouă solicitări nu au putut fi validate, ca urmare a neîndeplinirii criteriilor solicitate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, potrivit legii. Este vorba de lipsa cazierului judiciar de la dosar, lipsa unor documente administrative, a scrisorii de intenţie. Unul dintre candidaţi a uitat să îşi depună planul managerial în dosarul pe care l-a prezentat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.
Candidatul care aspira la postul de director şi de director adjunct al Liceului Teologic din Târgu Jiu a fost respins, pentru lipsa binecuvântării din partea cultului. Rezultatul verificării cererilor de înscriere la concurs a fost postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

162 de posturi

La nivelul judeţului Gorj sunt disponibile 162 de posturi de director şi director adjunct, dintre care 112 sunt de director, iar diferenţa de director adjunct. Centrul special de concurs este organizat la Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea“ din Târgu Jiu. Candidaţii trebuie să opteze, prin cerere scrisă, până astăzi pentru ce post vor susţine concursul programat pentru 12 octombrie. Sunt candidaţi care au optat pentru posturi de director, precum şi de director adjunct, dar şi candidaţi care vizează posturi de conducere la mai multe unităţi de învăţământ. „În conformitate cu Procedura Operațională – privind organizarea și desfășurarea probei scrise în cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar nr. 43013/28.09.2016: după finalizarea înscrierilor (…), comisia de organizare va repartiza candidații pe centre în funcție de localitatea/sectorul și unitatea de învățământ pentru a cărei funcție de conducere candidează.
Candidații înscriși pentru ocuparea funcției în uni­tăți școlare din localități/sectoare/județe diferite vor fi repartizați la una dintre opțiuni, conform solicitării scrise a candidatului adresată președintelui comisiei de organizare. În consecință, candidații care s-au înscris pentru ocuparea funcțiilor de director/director adjunct pentru mai multe unități de învățământ din același județ/alt județ vor face o solicitare scrisă, prin care vor alege una dintre unitățile pentru care candidează în vederea repartizării la proba scrisă.
Cererea va fi depusă la re­gistratura Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în aten­­ția președintelui comisiei de organizare, până pe 10.10.2016, ora 14.00“, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS