10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii de clasa a IV-a vor primi manualele școlare în noiembrie

Elevii de clasa a IV-a vor primi manualele școlare în noiembrie

Elevii de clasa a IV-a vor primi abia în luna noiembrie noile manuale pentru limba română, limba engleză, matematică, istorie, științe ale naturii
Elevii de clasa a IV-a vor primi abia în luna noiembrie noile manuale pentru limba română, limba engleză, matematică, istorie, științe ale naturii

Ministerul Educa­ției Naționale a anunțat că s-au soluționat contestațiile pentru manualele școlare de clasa a IV-a, iar elevii urmează să primească la începutul lunii noiembrie cărțile pentru disciplinele matematică și limba engleză, iar până la finalul lunii și pe cele de limba și literatura română, științe ale naturii și istorie. Manualele școlare pentru elevii de clasa a IV-a au fost schimbate conform noilor programe școlare.
În acest an școlar, elevii clasei a IV-a au primit manuale școlare doar pentru disciplinele limba modernă franceză, limba modernă germană, religie – cultul ortodox, educaţie civică, arte vizuale şi abilităţi practice, muzică şi mişcare. Pentru celelalte materii de studiu, cărțile nu au fost tipărite întrucât editurile au depus contestații. Ministerul Educației Naționale a anunțat în aceste zile că s-au soluționat contestațiile și a contractat, prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), noile manuale pentru disciplinele matematică şi limba modernă engleză. Termenul de livrare a acestor titluri în depozitele de carte şcolară este 4 noiembrie.
De asemenea, pentru alte trei discipline – limba şi literatura română, știinţe ale naturii şi istorie – ministerul a anunțat că au fost semnate precontractele și urmează obţinerea ISBN-ului, editarea, respectiv selecţia lor de către cadrele didactice. Termenul estimat de livrare în şcoli este sfârşitul lunii noiembrie. Versiunile digitale ale noilor manuale de limba şi literatura română, știinţe ale naturii şi istorie vor fi disponibile și pe platforma manuale.edu.ro, imediat după aprobarea acestora prin ordin de ministru. În ceea ce priveşte manualele de geografie, Ministerul Educației anunță că se așteaptă încheierea procesului deschis de edituri la Curtea de Apel București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS