10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestați după ce au încercat să fure o autoutilitară din Craiova

Arestați după ce au încercat să fure o autoutilitară din Craiova

Polițiștii doljeni spun că, probabil, autoutilitara ar fi ajuns la dezmembrări
Polițiștii doljeni spun că, probabil, autoutilitara ar fi ajuns la dezmembrări

Procurorii doljeni au cerut și obținut arestarea a trei tineri din Caransebeș și Călan, printre care și un minor, acuzați că au încercat să fure o autoutilitară Iveco din Craiova, cel mai probabil pentru a fi dezmembrată.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, sâmbătă noaptea, ofițerii Serviciului de Investigații Criminale au prins în flagrant doi tineri, de 17 și 19 ani, din Călan, județul Hunedoara, care tocmai furaseră o autoutilitară Iveco și încercau să părăsească municipiul Craiova.
În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că, pe 30 septembrie, cei doi tineri – Claudiu Ionuț Păuceanu și minorul Cristian Armando B., au fost aduși la Craiova de Enok Emanoil Jula, de 34 de ani, din Caransebeș, „cu scopul de a sustrage o autoutilitară, asigurându-le instruirea şi logistica necesare comiterii faptei“, după cum au precizat polițiștii doljeni.
Oamenii legii au explicat că cei doi tineri din Călan au folosit un dispozitiv electronic pentru a porni autoutilitara, care era parcată pe strada Frații Golești și Craiova. „Cei doi tineri au identificat o autoutilitară și, după ce au pătruns în autovehicul prin spargerea geamului lateral, au instalat un dispozitiv electronic cu ajutorul căruia au pornit autoutilitara. Imediat după comiterea faptei, tinerii s-au deplasat pe mai multe străzi din Craiova, fiind identificați și blocaţi în trafic de polițiștii doljeni“, au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj. Oamenii legii mai spun că, cel mai probabil, autoutilitara urma să ajungă într-un parc de dezmembrări. De asemenea, în urma cercetărilor s-a mai stabilit că Păuceanu s-a urcat la volanul autoutilitarei furate, deși nu are permis de conducere. Ulterior, cu ajutorul polițiștilor din Hunedoara și Caraș-Severin, Enok Jula a fost prins în oraşul Oţelul Roşu, după care a fost adus la Craiova pentru audieri. Cei trei inculpați au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de dumincă au fost duși la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și complicitate la infracţiunea de furt calificat. Instanța de judecată a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea inculpaților pe o perioadă de 30 de zile.

Recomandările polițiștilor

Polițiștii doljeni le recomandă șoferilor să nu păstreze în mașină certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului, mai ales că, în cazul unui furt, asiguratorul CASCO nu acordă despăgubiri în lipsa acestor documente în original. De asemenea, oamenii legii recomandă să parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţă, pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate. „Montaţi un sistem de alarmă antifurt şi schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia! Nu păstraţi dublura cheii de contact în sertarul de la bord! Montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism poate ajuta la localizarea maşinii în cazul în care aceasta este sustrasă. Sistemul trebuie să fie monitorizat de o firmă de specialitate, iar în cazul în care autoturismul a fost sustras, apelaţi Poliţia pentru localizare şi deplasare în zona în care se află acesta“, mai recomandă reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS