16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazii, acțiuni și sancțiuni în județul Dolj

Razii, acțiuni și sancțiuni în județul Dolj

Polițiștii doljeni spun că au dat aproape 500 de amenzi  în urma acțiunilor făcute la sfârșitul săptămânii trecute (Foto: IPJ Dolj)
Polițiștii doljeni spun că au dat aproape 500 de amenzi
în urma acțiunilor făcute la sfârșitul săptămânii trecute (Foto: IPJ Dolj)

Peste 200 de polițiști și zeci de jandarmi au ieșit pe străzi în noaptea de vineri spre sâmbătă, când a fost organizată o razie de amploare pentru combaterea faptelor antisociale. La rândul lor, polițiștii de la Rutieră au ieșit în trafic pentru a sancționa pietonii și șoferii care încalcă prevederile Codului Rutier.

Polițiștii de la structurile de Ordine publică, Poliție Rutieră și Investigații criminale au acționat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, alături de jandarmii doljeni, fiind făcute verificări și controale în peste 100 de baruri și discoteci. În filtrele rutiere instituite pe șoselele din județ au fost verificate 463 de autovehicule. Astfel, aproximativ 800 de persoane au fost legitimate, iar 65 dintre acestea au fost controlate sumar de arme albe. În cadrul raziei au fost constatate 13 fapte penale și au fost date 150 de amenzi în valoare totală de 42.000 de lei. De asemenea, au fost reținute nouă permise de conducere și șase certificate de înmatriculare.
Polițiștii doljeni au dat drept exemplu un bărbat de 48 de ani, din comuna Argetoaia, care a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în comuna Cârna a fost depistat un șofer de 23 de ani care a avut o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma controlului făcut la un bar din comuna Perişor, Dolj, au fost găsite opt pachete de ţigări de contrabandă. De asemenea, la verificarea încasărilor efectuate în ziua de 30 septembrie (prin scoaterea raportului „X“), s-a constatat că fuseseră emise bonuri fiscale pentru suma de 89 de lei, iar la numărarea banilor din sertarul cu încasări a fost găsită suma de 179 de lei.

Sute de amenzi date de polițiștii de la Rutieră

Polițiștii doljeni spun că au dat aproape 500 de amenzi  în urma acțiunilor făcute la sfârșitul săptămânii trecute (Foto: IPJ Dolj)
Polițiștii doljeni spun că au dat aproape 500 de amenzi
în urma acțiunilor făcute la sfârșitul săptămânii trecute (Foto: IPJ Dolj)

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționale și Europene, în colaborare cu colegii lor de la Biroul Rutier Craiova, au organizat mai multe acţiuni în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Oamenii legii au precizat că au fost vizați atât pietonii, cât și șoferii care „uită“ să le dea acestora prioritate de trecere. „Acțiunile s-au desfășurat pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova, dar și pe principalele drumuri naționale și europene din zona de competență a județului Dolj, vizate fiind în special zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere soldate cu victime“, au explicat oamenii legii. În cadrul acestor acțiuni, polițiștii de la Rutieră au aplicat 306 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 86.600 de lei. Dintre acestea, 53 de amenzi au fost date pietonilor care au fost depistați traversând strada prin zone nepermise, alte 16 amenzi au fost date șoferilor care nu au acordat prioritate pietonilor, iar 20 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea limitei de viteză. De asemenea, au fost date 81 de amenzi șoferilor care nu purtau centura de siguranță, alte 5 pentru depășiri neregulamentare, iar 16 pentru folosirea telefonului mobil la volan. În plus, oamenii legii au suspendat 27 de permise de conducere și au retras cinci certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunilor, polițiștii de la Rutieră au depistat un piteștean de 38 de ani, care conducea un autoturism pe DN 6, în apropierea localității Almăj, cu viteza de 206 km/h. Bărbatul a fost amendat cu 1.125 de lei și i-a fost reținut permisul pe o perioadă de 90 de zile.

Acțiuni și în piețe și târguri

În cursul zilei de sâmbătă, ofițerii Serviciului de Ordine Publică, însoțiți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, jandarmi și medici din cadrul DSVSA Dolj, au făcut mai multe controale în piețe și târguri, scopul fiind combaterea comercializării ilegale de carne. Numai în târgul de săptămână din comuna Pleniţa, oamenii legii au dat 13 amenzi în valoare totală de 39.000 de lei și au confiscat 1.713 kg de carne. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS