6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExtinderea Clinicii de Oncologie a SJU Craiova, în aer

Extinderea Clinicii de Oncologie a SJU Craiova, în aer

Clinica de Oncologie a Spitalului de Urgenta Craiova mai are medicamente doar pentru bolnavii de cancer aflati in situatii disperate

Proiectul Consiliului Județean (CJ) Dolj privind reabilitarea și extinderea Clinicii de Oncologie-Dermatologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova pare să aibă șanse infime de realizare. Anunțul a fost făcut în ședința de joi a CJ Dolj de către Ileana Măjină, responsabila cu implementarea proiectelor cu fonduri europene ale instituției. Deși proiectul tehnic și detaliile de execuție ale obiectivului sunt gata, lipsește partea cea mai importantă: sursa de finanțare. CJ Dolj spera să apeleze la banii Uniunii Europene, însă, potrivit responsabilei cu proiectele europene ale instituției, Clinica de Oncologie – Dermatologie nu se poate extinde cu fonduri europene, pentru că nu ar exista la UE bani prevăzuți pentru acest lucru. „Din păcate, nu sunt speranțe prea mari să se primească bani de la Uniunea Europeană pentru Clinica de Oncologie. Axa respectivă este închisă și nu se permite extinderea Clinicii. Am vorbit la Ministerul Dezvoltării Regionale să încerce să modifice ghidul, pentru a se putea realiza un spital de oncologie cu bani europeni, altfel proiectul nu își are rostul. Așteptăm să vedem ce va fi, dar sunt șanse mici să se obțină finanțare europeană pentru ceea ce dorim noi“, a precizat Ileana Măjină.
Consiliul Județean Dolj își propusese reabilitarea și extinderea clădirii din curtea SJU Craiova în care se află Clinicile de Oncologie și Dermatologie, estimând ca valoare a investiției suma de 8,7 milioane de euro, fonduri europene. Investiția viza reabilitarea imobilului existent și construirea a două noi corpuri de clădire, unul cu cinci, celălalt cu șase niveluri. Noile clădiri urma să fie prevăzute cu spații pentru registratură și consultații, cabinete medicale, saloane, un bloc operator și ascensoare. Complexul ar fi avut o capacitate totală de 180 de paturi, pentru cinci secții: Oncologie, Radioterapie, Dermatologie, Medicina Muncii și Hematologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS