10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZburăm de pe Aeroportul din Craiova şi spre Paris și Veneția

Zburăm de pe Aeroportul din Craiova şi spre Paris și Veneția

Compania aeriană Wizz Air a anunțat că zborurile către cele două destinații vor fi operate din martie 2017, iar biletele pot fi de pe acum rezervate și pornesc de la 69 de lei pe cursă. Totodată, ieri au fost anunțate suplimentări de zboruri pentru alte curse existente. Tot din martie anul viitor vor fi trei curse pe săptămână către Bologna, Bergamo, Roma și Londra, față de două curse săptămânal, câte sunt acum. Scade frecvența zborurilor către Barcelona, unde va rămâne o cursă pe săptămână.

Din primăvara anului viitor, craiovenii vor putea zbura de pe Ae­roportul Internațional Craiova către două noi destinații: în Franța, la Paris (pe Aeroportul Beauvais) și în Nordul Italiei, la Veneția (pe Aeroportul Treviso). Operatorul aerian low-cost Wizz Air a anunțat, ieri, la Craiova, în cadrul unei conferințe de presă, introducerea celor două curse aeriene începând cu martie 2017, iar cei interesați să călătorească spre cele două destinații noi ar putea deja să își rezerve tichetele de pe www.wizzair.com. Prețul unei singure călătorii (doar dus) pornește de la 69 de lei, au informat reprezentanții Wizz Air. Pe site-ul companiei se arată că o călătorie către Veneția, de exemplu, pe 2 aprilie 2017, ar costa 69 de lei doar dus (298 de lei, dus-întors), dacă rezervarea se face de acum, cu toate taxele de aeroport incluse. Către Paris, un zbor costă 129 de lei, iar prețul pentru un zbor dus-întors ajunge la 308 lei. Pe 5 aprilie, zborurile către Paris se apropie de 400 de lei, dus-întors, iar către Veneția 338 de lei, conform datelor publicate ieri pe site-ul Wizz Air. Zborurile spre Veneția vor fi operate din Craiova, lunea și vinerea, iar spre Paris – miercurea și duminica.

Aliana, stewardesa din Craiova a Wizz Air, a anunțat cele două zboruri noi care se prefigurează de la anul, de pe Aeroportul Internațional Craiova (Foto: Bogdan Grosu)
Aliana, stewardesa din Craiova a Wizz Air, a anunțat cele două zboruri noi care se prefigurează de la anul, de pe Aeroportul Internațional Craiova (Foto: Bogdan Grosu)

Compania Wizz Air va opera, în total, din martie anul viitor, șapte destinații de pe Aeroportul Internațional Craiova, către patru țări. Orașele în care se va zbura sunt: Barcelona, Bologna, Milano, Roma, Londra, Paris şi Veneția.
Compania a închis zborurile către Dortmund. Întrebați dacă vor introduce alte curse către Germania, reprezentanții Wizz Air nu au putut confirma acest aspect, dar au precizat că analizează în permanență cererea și preferințele potențialilor clienți din această zonă a țării, iar dacă se vor decide alte curse aeriene din Craiova, către alte destinații, atunci ele vor fi anunțate. Reprezentanții Wizz Air au refuzat să se pronunțe asupra rutelor viitoare ce vor fi deschise de la Craiova, din rațiuni de concurență și confidențialitate.

Wizz Air va zbura din Craiova în șapte destinații din patru țări, în total, din martie 2017
Wizz Air va zbura din Craiova în șapte destinații din patru țări, în total, din martie 2017

Se suplimentează zborurile către destinații din Italia și Marea Britanie

Zborurile către Paris și Veneția vor fi operate cu o aeronavă nouă, de tip Airbus A 320, care are 180 de locuri. „La cele patru zboruri pe săptămână se adaugă și alte suplimentări de zboruri pentru Londra, Bologna, Bergamo și Roma, ceea ce va duce la 21 de zboruri pe săptămână ale companiei Wizz Air de pe Aeroportul Internațional Craiova. Vor fi trei zboruri în fiecare zi, de luni până duminică“, a precizat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului din Craiova. În același timp, se reduce frecvența zborurilor către Barcelona. Spre această destinație va rămâne un singur zbor pe săptămână, față de două câte sunt acum.
De asemenea, din 3 noiembrie, compania Ryanair va introduce de la Craiova o cursă aeriană către Valencia.

Locuri de muncă pentru craioveni

Reprezentantul Wizz Air a spus că o parte a echipajului ar putea fi chiar din Craiova și a prezentat o tânără însoțitoare de zbor care provine din Bănie.
„În 2015, am transportat 150.000 de pasageri (de la Craiova și înspre Craiova – n.r.) și am sprijinit astfel 100 de locuri de muncă (…). Operând cele două zboruri din Craiova oferim și posibilitatea unor noi locuri de muncă“, a explicat Gabor Vasarhelyi, care a mai spus că Wizz Air a creat 36 de locuri de muncă în Craiova.
În plus, directorul aeroportului, Mircea Dumitru, a menționat că se vor crea alte câteva locuri de muncă în ceea ce înseamnă servicii aeroportuare și servicii conexe, respectiv mentenanță, controlori de trafic, polițiști de frontieră etc.

Ce operațiuni are Wizz Air în România

Wizz Air este o companie cu capital unguresc, înființată în 2003, care practică și tarife low-cost. Este prezentă pe piața din România din 2007. Operează pe zece aeroporturi din țară, dintre care șapte sunt baze operaționale ale Wizz Air (printre care și Craiova). Adică în astfel de baze operaționale există cel puțin un aparat de zbor staționat peste noapte și grupuri de mentenanță. Gabor Vasarhelyi, directorul de comunicare al Wizz Air, a menționat că în 2015 compania a deținut o cotă de piață însemnată și a devenit unul dintre cei mai importanți operatori aerieni din România: „În 2015, am transportat peste 4,5 milioane de pasageri pe rute din România. În acest fel am oferit 3.300 de locuri de muncă. Avem o cotă de piață în România de 30% și, din acest considerent, am devenit cea mai mare companie aeriană care operează aici. Dacă este să ne gândim în acest fel, unul din trei pasageri care călătorește din și înspre România zboară cu Wizz Air. Cât despre baza de la Craiova, avem o aeronavă nouă Airbus A 320 care operează de aici și avem angajate 36 de persoane“. Gabor Vasarhelyi a mai precizat că nici o aeronavă din cele care operează zboruri din și către Craiova nu este mai veche de patru ani.

Investiții de 39 de milioane de euro în Aeroportul din Craiova

Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, prezent la conferința de presă de ieri, a anunțat că din 2009 până acum s-au investit 15 milioane de euro în Aeroportul Internațional Craiova, bani proveniți din bugetul propriu al CJ Dolj. În plus, au fost atrase fonduri europene pentru reabilitarea pistei de rulare, pentru un nou sistem de balizaj, platformă de încărcare-descărcare etc. Fondurile europene atrase pentru aeroport au totalizat 24 de milioane de euro, a precizat Cosmin Vasile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS