8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInfrastructura stadionului, finalizată în proporție de 80%

Infrastructura stadionului, finalizată în proporție de 80%

Lucrările la stadionul municipal evoluează în mod normal, în acest moment partea de infrastructură fiind realizată în proporție de 80%. Marius Ionescu, director tehnic în cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că lucrările sunt în grafic. Prezent pe șantierul de la stadion, acesta a discutat cu reprezentanții constructorului, care au precizat că acum se lucrează la partea de gradene stânga/dreapta și acoperiș.
Arena va avea o capacitate de 12.500 de locuri, total acoperite, o parcare subterană de circa 300 de locuri, ce va putea fi folosită și în afara competițiilor sportive, săli de conferințe, un hotel cu 40 de camere pentru sportivi, un corp administrativ.
Primăria Târgu Jiu are obligația de a asigura pentru această investiție partea de utilități – alimentare cu apă, gaze, energie electrică și canalizare menajeră. Pe lângă acestea, municipalitatea participă cu o cofinanțare de 2% din totalul de 20 de milioane de euro, cât reprezintă valoarea totală a investiției finanțate de Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții.
În prezent, pe șantierul stadionului municipal lucrează 180 de persoane, selectate de constructori de pe piața locală de forță de muncă, majoritatea fiind din Târgu Jiu. Stadionul va fi gata în mai-iunie 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS