6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFiscul își mută o parte din activitate pe strada Brestei

Fiscul își mută o parte din activitate pe strada Brestei

Dacă primește aprobare de la Consiliul Local, Administrația Financiară care deservește  persoanele fizice din 54 de localități, inclusiv Craiova, se va muta la parterul acestei clădiri  de pe strada Brestei, nr. 129, unde a funcționat Tribunalul Dolj (FOTO: Bogdan Grosu)
Dacă primește aprobare de la Consiliul Local, Administrația Financiară care deservește
persoanele fizice din 54 de localități, inclusiv Craiova, se va muta la parterul acestei clădiri
de pe strada Brestei, nr. 129, unde a funcționat Tribunalul Dolj (FOTO: Bogdan Grosu)

Activitatea AJFP Dolj, care deservește persoanele fizice din Craiova și din 53 de comune, s-ar putea muta pe strada Brestei, nr. 129 (la parterul clădirii care a găzduit Curtea de Conturi și Tribunalul Dolj), dacă va aproba Consiliul Local Craiova acest lucru. Fosta clădire a Fiscului de pe strada Kogălniceanu (fosta Bancă Agricolă) nu mai prezintă siguranță, astfel că activitatea s-a mutat, temporar, în clădirea mare a ANAF.
După incendiul care a izbucnit în urmă cu câteva săptămâni în clădirea de pe Kogălniceanu în care se desfășurau activitățile destinate persoanelor fizice, conducerea DGRFP Craiova a luat decizia de a închide imobilul și de a muta temporar activitatea în sala mare a ANAF, de pe strada Mitropolit Firmilian. Activitatea destinată persoanelor fizice va fi „găzduită“ doar temporar de clădirea de pe strada Mitropolit Firmilian, pentru că Fiscul a solicitat de la primărie o clădire unde să nu se plătească chirie. Printr-un proiect de hotărâre de consiliu ce se va afla astăzi pe ordinea de zi a Consiliului Local Craiova, primăria supune spre aprobare propunerea de a i se da Fiscului drept de folosință gratuită, până la sfârșitul lui 2018, asupra parterului clădirii de pe strada Brestei, nr. 129, în suprafață de 470 mp, spațiu care este liber după ce Tribunalul Dolj s-a mutat în clădirea cea nouă.
„Noi am cerut și la Prefectura Dolj, și la Primăria Craiova un spațiu pentru activitatea AJFP Dolj destinată persoanelor fizice, deoarece clădirea în care funcționa până acum nu mai prezintă siguranță la incendiu și nici o siguranță pentru oamenii care ar intra acolo. Oricum, este o clădire care necesita reabilitare de multă vreme și noi am făcut încă din 2015 demersurile necesare în acest sens. După incendiul recent, am decis că nu se mai putea să funcționeze în acea clădire nici o activitate. Dacă se aprobă de către primărie să ni se dea spațiul din strada Brestei, noi vom face tot posibilul să ne mutăm cât mai repede acolo“, a declarat directorul DGRFP Craiova, Mircea Pârvulețu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS