6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj a decis majorarea capitalului social la Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu

CJ Gorj a decis majorarea capitalului social la Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu

 

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a decis aprobarea capitalului social al Parcului Industrial de la Bumbeşti-Jiu, în vederea derulării unor lucrări de reabilitare şi modernizare la halele unde îşi desfăşoară activitatea agenţii economici. În acest sens, în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Gorj va fi aprobată o hotărâre privind majorarea participaţiei judeţului Gorj la capitalul social al SC Parc Industrial Gorj SA. Se va propune majorarea participației județului Gorj la capitalul social al SC Parc Industrial Gorj SA Bumbești-Jiu cu aport în numerar în sumă de 350.000 de lei. După efectuarea formalităților de majorare a capitalului social de către Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor SC Parc Industrial Gorj SA Bumbești-Jiu, acționarul unic – județul Gorj, prin Consiliul Județean Gorj, va deține un număr total de 52.000 de acțiuni, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare. Se vor împuternici organele de conducere și administrare ale SC Parc Industrial Gorj SA Bumbești-Jiu să efectueze la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Gorj formalitățile de majorare a capitalului social, corespunzător majorării participației.

Înfiinţat în anul 2003

SC Parc Industrial Gorj SA Bumbeşti-Jiu s-a înfiinţat în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în baza Hotărârii Consiliului Județean Gorj nr. 16/2003, calitatea de acţionar unic fiind exercitată, în numele judeţului Gorj, de către Consiliul Judeţean Gorj. Potrivit Statutului SC Parc Industrial Gorj SA Bumbeşti-Jiu, scopul exclusiv al societăţii este acela de a realiza, în calitate de societate comercială administrator, exploatarea activelor situate în incinta parcului industrial, evidenţiate în patrimoniul judeţului Gorj, domeniul privat, pe bază de contracte comerciale încheiate cu persoane juridice române sau sucursale/reprezentanţe ale companiilor din străinătate, în vederea desfăşurării unor activităţi economice specifice parcurilor industriale.

Capital social de 170.000 de lei

Capitalul social actual al societății este de 170.000 de lei, fiind subscris şi integral vărsat de Consiliul Judeţean Gorj în numele judeţului Gorj – persoană juridică de drept public, corespunzător unui număr de 17.000 de acțiuni, fiecare având o valoare unitară de 10 lei, fiind stabilit peste valoarea minimă prevăzută de lege pentru forma juridică a societăţilor comerciale pe acţiuni. „Prin prezentul proiect de hotărâre se propune majorarea participaţiei judeţului Gorj la capitalul social al SC Parc Industrial Gorj SA, prin aport în numerar, în sumă de 350.000 de lei, demers justificat prin necesitatea utilizării sumei în activitatea curentă a societății, plății taxelor și impozitelor legale, precum și pentru modernizarea, reabilitarea și dezvoltarea unor spaţii (active) şi reţele de utilităţi din incinta parcului industrial, în scopul eficientizării activităţii acestei societăţi comerciale, inclusiv, prin atragerea de potenţiali investitori în zonă. Sub aspectul oportunităţii majorării participaţiei judeţului Gorj la capitalul social al SC Parc Industrial Gorj SA Bumbeşti-Jiu, apreciem că argumentele de ordin financiar şi organizatoric invocate în Nota de fundamentare întocmită de către conducerea SC Parc Industrial Gorj SA Bumbeşti-Jiu sunt întemeiate şi corespund intereselor judeţului Gorj de a dezvolta Parcul Industrial Bumbeşti-Jiu, de a menţine locurile de muncă existente şi de creare a altora noi. După efectuarea formalităţilor de majorare a capitalului social de către Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, capitalul social al SC Parc Industrial Gorj SA Bumbeşti-Jiu subscris şi vărsat va fi de 520.000 de lei, corespunzător unui număr de 52.000 de acțiuni, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, drepturile şi obligaţiile care decurg din calitatea de acţionar unic a judeţului Gorj fiind exercitate de către Consiliul Judeţean Gorj“, potrivit documentelor întocmite de către Consiliul Judeţean Gorj. În Parcul Industrial îşi desfăşoară în prezent activitatea opt agenţi economici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS