8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de persoane au participat la campania „Let’s Do It, Romania!“

Mii de persoane au participat la campania „Let’s Do It, Romania!“

Mii de persoane au participat sâmbătă, în judeţul Gorj, la Campania de curăţenie naţională „Let’s Do It, Romania!“. Tone de deşeuri au ajuns la operatorul autorizat Polaris care a fost implicat, de asemenea, în campanie. Grupurile de colectare a deşeurilor au fost organizate pe instituţii publice, agenţi economici şi unităţi de învăţământ.
Acţiunea de strângere a deşeurilor şi gunoiului s-a desfăşurat în zonele de periferie ale municipiului Târgu Jiu, în parcuri şi în diferite cartiere şi zone publice. Preşcolari, elevi de şcoală primară, gimnaziu şi liceeni au putut fi văzuţi în diferite puncte din oraş, în general în apropierea şcolilor unde învaţă. Copiii au dat şi ei o mână de ajutor adulţilor şi au învăţat cât de important este ca gunoiul să nu fie aruncat la întâmplare, ci în locurile special amenajate.

Drumarii s-au implicat cu utilaje

S-au alăturat campaniei de curăţenie naţională şi drumarii gorjeni, care au pus la dispoziţia organizatorilor personal pentru colectarea gunoiului şi maşini pentru transportul acestuia la depozitul autorizat. „Secţia de Drumuri Naţionale s-a alăturat campaniei de curăţenie şi am pus la dispoziţie personal şi maşini pentru transportul deşeurilor la depozitul de gunoi de la Târgu Jiu sau în rampele de gunoi. Este o acţiune la care am aderat imediat şi noi. Pe parcursul anului avem câteva activităţi similare, însă în preajma drumurilor, pentru a curăţa gunoiul aruncat de conducătorii auto. Din păcate, pe marginea drumurilor, chiar şi a celor naţionale, sunt depozite necontrolate de gunoi. Am acţionat şi în Defileul Jiului şi pe Transalpina, în zona Rânca şi trebuie să repetăm de-a lungul unui an astfel de acţiuni. Prin urmare, am venit în întâmpinarea nevoilor organizatorilor la campania de acum, pentru că ştim cât de importantă este solidaritatea în astfel de momente, pentru că toţi ne dorim să trăim în comunităţi curate. Chiar dacă la noi acasă sau în curte este curat, tot pe stradă mergem ca să ajungem la şcoală sau la locul de muncă. Trebuie să facem curăţenie şi, mai ales, să o păstrăm. Până la urmă tot la educaţie ajungem şi e bine că au fost implicaţi mulţi copii în campania de acum“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS