10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncep lucrările la fabrica japoneză de la Rostramo

Încep lucrările la fabrica japoneză de la Rostramo

O hală din fosta fabrică de mobilă a fost achiziţionată de la japonezi (Foto: Eugen Măruţă)
O hală din fosta fabrică de mobilă a fost achiziţionată de la japonezi (Foto: Eugen Măruţă)

Japonezii care au achiziţionat o parte din fosta fabrică de mobilă de la Târgu Jiu, Rostramo SA, au început pregătirile pentru modernizarea halei principale. Aici va funcţiona o fabrică de componente auto şi subansamble pentru industria auto. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că investitorul japonez a cumpărat hala de la Rostramo şi a obţinut toate autorizaţiile necesare desfăşurării activităţii de producţie. „Investitorul a dorit să cumpere spaţiu şi nu era interesat să închirieze o hală. A fost posibil acest lucru, respectiv să poată să achiziţioneze o hală la Rostramo. Este nevoie de un certificat de urbanism. Nu va fi nevoie să demoleze, ci doar să modernizeze. Deci este vorba de o procedură simplificată în ceea ce priveşte documentele. Se va lucra la modernizarea halei şi anul viitor vor trece la recrutarea de personal. Vor realiza componente auto la Târgu Jiu“, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vor aduce şi utilajele necesare

În momentul în care lucrările de modernizare a halei vor fi finalizate, producătorul japonez de subansamble auto va aduce utilajele. Autorităţile locale din Târgu Jiu susţin că această unitate de producere a cablurilor auto şi subansamblelor de maşini va crea, începând de anul viitor, aproximativ 1.000 de locuri de muncă.
Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a mai anunţat că, în această vară, mai mulţi oameni de afaceri şi firme străine s-au arătat interesați de a investi în judeţ, în special în Târgu Jiu. Popescu a spus că recent o companie franceză a demarat un studiu socio-economic, în mai multe zone ale Gorjului, în vederea unei posibile investiţii. Cosmin Popescu susţine că, la fel ca japonezii de la Rostramo, francezii ar fi interesaţi să deschidă o fabrică de componente auto, la marginea municipiului Târgu Jiu. „Au mai venit investitori. Sunt câţiva oameni care au venit din afară recent şi au văzut anumite zone. Este o firmă din Franţa care verifică potenţialul uman. Au văzut deja oraşul Bumbeşti-Jiu şi s-au arătat interesaţi de Târgu Jiu, unde este o populaţie mai mare“, a mai spus Cosmin Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS