16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpectacol automobilistic pe dealul Bucovățului

Spectacol automobilistic pe dealul Bucovățului

Cursa de duminică a fost „condimentată“ de apariția a patru mașini de drift (Foto: Bogdan Grosu)
Cursa de duminică a fost „condimentată“ de apariția a patru mașini de drift (Foto: Bogdan Grosu)

Dealul Bucovățului a fost, ieri, gazda evenimentul sportiv Bucovăţ Hill Climb Challenge – Cupa Fix Auto, organizat de Automobil Clubul Român Dolj și Clubul Midnight Racers, în parteneriat cu şcoala de drift Sorin Ene și Primăria Bucovăț.
La concursul de viteză pe traseu montan (VTM) s-au înscris 42 de piloți, care au concurat în cinci grupe – mașini cu motoare până la 1.400 cmc, între 1.401 și 1.600 cmc, între 1.601 și 1.800 cmc, între 1.801 și 2.000 cmc și mașini cu motoare peste 2.000 cmc. Printre cei 42 de piloți s-au găsit reprezentanți ai VSS Racing Club, dar și echipe din Târgoviște, București și Gorj.
La finalul cursei, primele trei locuri ale fiecărei grupe au fost ocupate după cum urmează: grupa 1 – Radu Volintiru (I), Alexandru Matei (II) și Mihai Prună (III). La grupa 2, primele trei locuri au fost ocupate de Lucian Bratu (I), Florian Nițurad (II) și Sergiu Târlă (III), iar grupa 3 a fost câștigată de Anghel Nițu, urmat de Emanuel Năstasă (II) și Bogdan Petrescu (III). La grupa 4, pe primele trei locuri s-au clasat, în ordine, Marius Ionică, Claudiu Ionescu și Alexandru Andreoiu, iar ultima grupă a fost adjudecată de pilotul Claudiu Moțea, urmat de Gheorghe Pârvulescu și Cosmin Bălan.
În clasamentul general, pe primul loc se găsește craioveanul Marius Ionică, iar al doilea este tot un craiovean, Claudiu Ionescu. Pe locul III se află bucureșteanul Claudiu Moțea. Piloții care ocupă primele trei locuri în clasamentul general au concurat cu VW Golf 4, respectiv VW Golf 5.
Mai trebuie spus că fiecare urcare a fost deschisă de cele patru mașini de drift prezente la evenimentul sportiv, printre „oaspeți“ numărându-se Sorin Ene, campionul național la drift, și Vlad Stănescu, din cadrul Rampage Drift Team. Evenimentul s-a desfășurat între orele 9.00-14.00, timp în care circulația rutieră în zonă a fost închisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS