10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOrganigrama CEO a fost redusă cu 970 de posturi

Organigrama CEO a fost redusă cu 970 de posturi

CEO va avea mai puţini salariaţi, începând de astăzi
CEO va avea mai puţini salariaţi, începând de astăzi

Organigrama Complexului Energetic Oltenia a fost redusă cu 970 de posturi. Începând cu 19 septembrie, 802 persoane vor fi disponibilizate colectiv şi vor primi venit de completare şi indemnizaţie de şomaj. De asemenea, administraţia CEO a desfiinţat din organigramă 168 de posturi vacante. „Un număr de 802 salariaţi ai CE Oltenia au fost afectaţi de planul de concediere colectivă. Dintre aceştia, 767 de salariaţi beneficiază de prevederile OUG nr. 36/2013 referitoare la măsurile de protecţie socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective. Acest număr include persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi alte categorii de personal ale căror posturi au fost desfiinţate. Restul reprezintă salariaţi care au contracte de muncă încheiate în mai puţin de 36 de luni anterior concedierii, detaşaţi şi salariaţi cu contracte de muncă pe perioadă determinată care nu beneficiază de plăţi compensatorii. În afară de cele menţionate, 168 de posturi vacante au fost desfiinţate din structura organizatorică a companiei, astfel că organigrama CE Oltenia a fost redusă cu un număr total de 970 de posturi“, potrivit unui comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia.

Lista disponbilizaţilor, publicată pe site

Compania are în prezent 15.200 de angajaţi, iar de luni va avea sub 14.500 de angajaţi. Majoritatea lucrează în sectorul minier, peste 9.000 de persoane. Complexul Energetic Oltenia a luat ieri decizia de a publica pe site-ul propriu lista nominală a disponibilizaţilor colectiv. Aceasta poate fi consultată la adresa www.cenoltenia.ro, secţiunea Comunicate de presă: „CE Oltenia publică lista nominală a personalului afectat de planul de disponibilizare în 2016, cu solicitarea expresă ca orice sesizări de neconformitate să fie transmise d-lui Ionel Ilie, preşedinte de directorat. Cazurile vor fi analizate, iar rezultatele cercetărilor vor fi, de asemenea, făcute publice pe site-ul companiei. Subliniem faptul că la nivelul companiei nu au fost primite solicitări pentru publicarea acestui document“, conform CEO.

Au schimbat regulamentul privind cota de cărbune

Admistraţia companiei a decis ieri să modifice şi regulamentul privind acordarea cotei de zece tone de cărbune pentru încălzirea de iarnă. Cota se acordă agajaţilor din Gorj, Dolj şi Mehedinţi: „Regulamentul pentru acordarea cotei de cărbune pentru salariaţii CE Oltenia prevedea ca transportul cantităţii de cărbune alocate/salariat (zece tone) să se efectueze într-o singură zi şi în maximum două tranşe. Modificarea acestui regulament, respectiv mărirea numărului de tranşe de transport de la două la trei, creează un avantaj salariaţilor, aceştia având posibilitatea folosirii inclusiv a mijloacelor de transport de capacitate mai mică, crescând astfel numărul beneficiarilor în natură a cotei de cărbune. Măsura a fost luată de conducerea companiei în favoarea salariaţilor, în urma solicitării unora dintre aceştia care deţin propriile mijloace de transport cu o capacitate mai mică de cinci tone, ajutându-i să evite costuri suplimentare pentru transportul cărbunelui… Prevederile regulamentului, inclusiv modificările aduse, sunt valabile pentru toţi salariaţii CE Oltenia, indiferent de judeţul în care au domiciliul (Gorj, Dolj, Mehedinţi)“, potrivit CEO. De cota de cărbune vor beneficia şi majoritatea disponibilizaţilor colectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS