11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestivalul răciturilor, un festin culinar pentru sute de turişti

Festivalul răciturilor, un festin culinar pentru sute de turişti

Festivalul Răciturilor a reunit 14 pensiuni şi restaurante (Foto: Eugen Măruţă)
Festivalul Răciturilor a reunit 14 pensiuni şi restaurante (Foto: Eugen Măruţă)

Sute de persoane au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la cea de-a opta ediţie a Festivalului Răciturilor de la Tismana, judeţul Gorj. Gazdă a fost Vila Ursu, din apropierea Mănăstirii Tismana. Au fost prezente pensiuni, restaurante locale, gospodine din zonă şi chiar elevi ai Colegiului Naţional „Virgil Madgearu“ din Târgu Jiu.
În total 14 concurenţi şi-au prezentat preparatele culinare, realizate cu produse tradiţionale şi oferite publicului şi juriului pentru a fi admirate şi degustate. Cea de-a opta ediţie a Festivalului Răciturilor a fost organizată de filiala locală a ANTREC România şi Primăria Tismana.

Piftii din fazan

Maria Bojincă, reprezentanta unei pensiuni care a participat la Festivalul Răciturilor, a avut cele mai multe preparate în cadrul concursului.
Delicatesa au fost răciturile din carne de fazan: „Am adus tot ce a fost mai bun şi sunt preparate realizate cu legume şi carne din gospodărie şi la pensiune. Am preparat piftii din carne de fazan, cele mai bune şi apreciate de turiştii care vin la pensiune. Avem de păstrăv, se mai prepară de ştiucă, pui, curcan, porc, vită. Avem vin făcut în gospodărie, prăjitură cu brânză de capră. Toate sunt apreciate de cei care trec pragul pensiunii.
Turiştii se întorc când ştiu că mânâncă bine undeva, dincolo de ceea ce îşi propun să viziteze. Este foarte important cum sunt primiţi, cazaţi şi ce mănâncă. Încercăm să le cuprindem pe toate şi să fie mulţumiţi de ceea ce le oferim“, a declarat Maria Bojincă, reprezentanta unei pensiuni din Gorj.
La Festivalul Răciturilor au mai fost oferite aperitive ţărăneşti, ţuică de cazan, cozonac, prăjituri de casă, sarmale cu turtă şi ardei iute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS