10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFace pușcărie după ce a fost prins conducând băut și fără permis

Face pușcărie după ce a fost prins conducând băut și fără permis

Un craiovean, de 36 de ani, recidivist, depistat conducând băut și fără permis, la începutul lunii iunie, a fost condamnat definitiv la 1 an și 6 luni plus încă 508 zile de închisoare.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în noaptea de 11 spre 12 iunie, un echipaj de la Secţia 4 Craiova a oprit pentru control, pe strada Amaradia din localitate, un autoturism Alfa Romeo la volanul căruia se afla Constantin Firan, de 36 de ani. Pentru că mirosea a alcool, oamenii legii l-au rugat pe șofer să sufle în aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. „Întrucât emana miros de alcool, i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, acesta declarând verbal că refuză şi, de asemenea, că refuză să-i fie recoltate probe biologice, motiv pentru care a fost condus la sediul secţiei. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are permisul de conducere anulat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără drept şi refuzul de la prelevarea de mostre biologice. Polițiștii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de acesta, fiind reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore şi introdus în arestul inspectoratului“, au precizat atunci polițiștii doljeni.
Craioveanul de 36 de ani a fost condamnat cu suspendare în mai multe dosare, în care a fost acuzat de ucidere din culpă, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis. În noiembrie 2013, bărbatul a fost condamnat definitiv la patru ani și jumătate de închisoare cu executare (pedeapsă în care au fost contopite cele cu suspendare primite anterior) și a fost eliberat condiționat în aprilie 2015 printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova.
Tot în iunie, inculpatul a fost trimis în judecată, iar pe 19 iulie, la primul termen de judecată, a și fost condamnat. Procesul s-a desfășurat mai repede pentru că inculpatul și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de reducerea cu o treime a pedepselor.
Astfel, magistrații de la Judecătoria Craiova l-au condamnat pe Firan la un an și șase luni de închisoare pentru conducere fără permis și refuzul recoltări de probe biologice, la care a fost adăugat și un rest de pedeapsă de 508 zile de închisoare rămas din condamnările anterioare.
Sentința a fost atacată cu apel de inculpat, iar pe 15 septembrie, Curtea de Apel Craiova a menținut pedeapsa stabilită de Judecătoria Craiova.
Polițiștii doljeni au anunțat că, în cursul zilei de sâmbătă, polițiștii de la Secția 3 l-au ridicat pe condamnat și l-au dus la Penitenciarul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS