6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestivalul Răciturilor, la Tismana

Festivalul Răciturilor, la Tismana

Festivalul răciturilor de la Tismana atrage sute de turişti (Foto: Eugen Măruţă)
Festivalul răciturilor de la Tismana atrage sute de turişti
(Foto: Eugen Măruţă)

Oraşul Tismana, Gorj este sâmbătă gazda Festivalului Răciturilor. Manifestarea reuneşte cei mai buni bucătari şi gospodine care prepară piftii. Participă restaurante din judeţul Gorj şi gospodine din localitatea Tismana şi comunele învecinate.
Evenimentul este găzduit, începând cu ora 12.00, de Vila Ursu şi este inclus pe harta manifestărilor gastronomice pe care ANTREC România le organizează în filialele judeţene. Festivalul este un schimb de experienţă pentru proprietarii de pensiuni şi restaurante care participă an de an la eveniment. Festivalul Răciturilor a fost organizat prima dată în 2009.

„Coborâtul oilor de la munte“, la Baia de Fier

Baia de Fier, gazda unui festival pastoral
Baia de Fier, gazda unui festival pastoral

Primăria Baia de Fier, Gorj organizează în acest weekend cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Folcloric Pastoral „Coborâtul Oilor de la Munte“. Zeci de ansambluri din Gorj şi judeţele învecinate vor participa sâmbătă și duminică, la o paradă a portului, cântecului şi dansului popular. Nu vor lipsi preparatele tradiţionale, spectacolele de muzică populară şi un foc de artificii.
„Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului «Coborâtul oilor de la munte» va debuta sâmbătă, ora 18.30, cu un spectacol folcloric, susținut de Roberta Crintea, Marian Medregoniu, Alexandra Bleaje, Andreea Vulcu şi Ionela Sterp. Duminică, la ora 10.30, va avea loc o paradă a portului, cântecului şi dansului popular, care se va desfăşura în fața primăriei. Alaiul îşi va continua parada până la platoul de la ieşirea din Peştera Muierilor, unde formațiile invitate îşi vor prezenta programul artistic. Pentru a reînvia tradiția, propunem participarea cât mai multor locuitori îmbrăcați în minunatul nostru costum ungurenesc. Seara se va încheia cu un frumos foc de artificii, începând cu ora 20.30“, a spus primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS