11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestat în lipsă după ce l-a călcat cu Mercedesul pe „Vialis“

Arestat în lipsă după ce l-a călcat cu Mercedesul pe „Vialis“

Alin Gheorghe Dinu a fugit după scandalul din cartierul 1 Mai, iar polițiștii craioveni nu au reușit să-l prindă până acum (Foto: Arhiva GdS)
Alin Gheorghe Dinu a fugit după scandalul din cartierul 1 Mai, iar polițiștii craioveni nu au reușit să-l prindă până acum (Foto: Arhiva GdS)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut și obținut, miercuri, arestarea preventivă în lipsă a unui craiovean suspectat că l-a lovit cu un Mercedes ML pe Dantes Parnică, zis Vialis, după care l-a tăiat cu o sabie. Este vorba de craioveanul Alin Gheorghe Dinu (fost Valica), de 38 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor într-un dosar instrumentat de procurorii doljeni.

Scandalul în care Dantes Parnică a fost lovit cu mașina și tăiat a avut loc în dimineața zilei de 22 august, în jurul orei 4.00, în cartierul craiovean 1 Mai. La acea dată, polițiștii doljeni nu au oferit mai multe amănunte despre acest incident, precizând doar că fac cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat. „Este vorba de o altercație între mai mulți tineri, în urma căreia unul dintre ei a ajuns la Spitalul de Urgență Craiova. În acest moment se fac verificări pentru stabilirea situației de fapt“, au precizat atunci reprezentanții IPJ Dolj.
Potrivit unor surse GdS, o persoană care se afla la volanul unui Mercedes ML înmatriculat în Bulgaria l-a accidentat intenționat pe Dantes Parnică, care a fost prins și strivit între Mercedes și un Matiz parcat pe marginea străzii. După ce a fost lovit de mașină, Parnică ar fi fost lovit și tăiat cu sabia de mai multe persoane neidentificate. Reprezentanții Spitalului de Urgență Craiova au explicat că Dantes Parnică a fost adus cu o ambulanță la Unitatea de Primiri Urgențe în dimineața zilei de 22 august, la ora 4.10. Acesta prezenta mai multe leziuni la nivelul capului, suferite în urma unei agresiuni, dar și leziuni suferite în urma unui accident rutier, printre care și o fractură la nivelul tibiei piciorului stâng.
Ulterior, cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, iar în final dosarul a ajuns pe masa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Între timp, Alin Gheorghe Dinu a fugit din țară, cel mai probabil în Italia.

Dinu a „reparat“ cu ML-ul onoarea fiicei sale

Vineri, pe 9 septembrie, în baza probelor strânse timp de trei săptămâni, procurorii doljeni au cerut arestarea preventivă în lipsă a lui Alin Gheorghe Dinu, care este cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.
Anchetatorii au reținut că, în dimineața zilei de 22 august, „pe fondul unui conflict mai vechi, autorul a lovit cu mașina victima care se deplasa către domiciliul său, după care a coborât de la volan și i-a aplicat mai multe lovituri cu un obiect tăietor în zona capului. Victima agresiunii a suferit leziuni care necesită 120-140 de zile pentru vindecare. După comiterea faptei, autorul a fugit, iar în prezent se sustrage urmăririi penale“, au precizat pentru GdS procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Mai exact, anchetatorii au stabilit că fratele mai mic al lui Parnică ar fi avut o relație cu fata lui Dinu, cu care trebuia să se căsătorească. S-a însurat însă cu altă tânără, motiv pentru care Alin Gheorghe Dinu a venit din Italia pentru a-i cere socoteală lui Parnică. A avut loc chiar și o judecată țigănească, care, din câte se pare, nu a stins conflictul dintre cei doi. Ulterior, Dinu a hotărât să se răzbune pe Parnică, așa că, în dimineața zilei de 22 august, l-a lovit cu mașina și l-a tăiat cu sabia.
Anchetatorii mai spun că se continuă cercetările în acest dosar și față de alți doi suspecți, două persoane care se aflau în Mercedesul condus de Alin Gheorghe Dinu în momentul comiterii faptei.

Arestat în lipsă pentru tentativă de omor

În cursul zilei de miercuri, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă în lipsă a lui Alin Gheorghe Dinu. „Dispune arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Dinu Alin Gheor­ghe pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă şi până la expirare“, se arată în hotărârea instanței. Polițiștii doljeni au precizat că, în baza mandatului emis de instanță, Alin Gheorghe Dinu a fost dat în urmărire la nivel național. Dacă vor obține informații că inculpatul a fugit din țară, oamenii legii vor cere punerea în urmărire internațională a acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS